Nå er jeg nesten litt menneske igjen etter tre store paracet. Jeg har ligget i fosterstilling i ettermiddag og prøvd å overleve til Frank kom hjem fra jobb nr.2, med en intens hodepine. Slik nå-greier-jeg-ikke-å-holde-øynene-oppe-hodepine. Men jeg måtte komme meg opp for å bake kake til Hildes juleavslutning i morgen. De har avslutnig på ettermiddagen og helt frem til klokken halv åtte, hvorpå jeg skal være igjen å rydde etterpå. Vi fikk vite det litt i siste liten da Hilde allerede hadde avtalt å gå på DEN fine juleforstillingen sammen med tante Kirsti. Men som tante sier: alt kommer alltid på engang i juletida. Trist, men sant. Hilde må prioritere juleavslutningen for klassen skal synge, og Hilde skal si et vers sammen med bestevenninnen sin.

August var hos manuellterapeut i går, og til både min (!) og hennes overraskelse hadde han låsninger i nakken og var ganske stiv helt øverst. Selv nå dagen etter så merker jeg at han er mer bevegelig i nakken. Men så får vi se om nattesøvnen bedrer seg etterhvert. Han skal tilbake dit i januar igjen for å sjekke ståa. Først må det gå 4-6 uker hvor han skal lære seg å bruke nakken rett med muskler og det hele. Ganske rart, for han hadde få av de klassiske tegnene på KISS fra han var liten av. Men som terapeuten sa så er det enkelte av ungene som har en kropp som er flink til å lure seg selv. Og litt teit, for herremin hvor mange jeg har tipset om KISS og behandlinger.. og så kommer vi her med samme leksa. Til dere som vil lese litt om KISS så kan dere ta en titt inne på kiss-kidd.

Og julegaveshoppingen.. la meg si det sånn: Det går IKKE bra. Ting kommer ikke i posten og jeg finner INGENTING av det jeg har tenkt på. Gahhh ! Bare noen dager på å bli ferdig på - og i morgen er det sendefristen for pakker på posten. Jeg er en av dem som må sende i morgen. Først skal jeg bare finne det som skal sendes...

På tampen: En amerikans blåbærmuffins oppskrift

1. Varm ovnen opp til 200 grader. Sett frem muffinsformene og brettene. Oppskriften er oversatt fra kopp til dl, så målene er litt snåle.2. Bland 4,25 dl mel, 1 toppet spiseskje bakepulver, 1,6 dl sukker og 3/4 teskje salt i en bolle.


3. Bland inn fettet (6 spiseskjeer smør eller margarin) til konsistensen er litt smulete.


4. Bland 1 egg, 1/2 teskje vanilje ekstrakt eller 1 teskje vaniljesukker og 1,25 dl melk i en egen bolle. Bruker du vaniljesukker blander du det i melblandingen. Bland så melblandingen med eggeblandingen, men ikke rør for masse. Blandingen skal fremdeles være litt klumpete.


 

5. Vend inn 2,5 dl ferske eller frosne blåbær.


6. Fordel røren i begrene.... Mine blåbær ble litt for mye knust og hele røra ble blå.


7. Stek i ovnen på 20- 25 eller til dem er ferdige. Mine måtte steke litt lengre, og jeg brukte store muffinsformer.

Kos dere !


2 kommentarer:

Liv-Inger sa...

Herlighet, som du baker, menneske! Jeg blir så imponert! Midt oppi alt stresset slenger du liksom bare i hop amerikanske blåbærmuffins. Respect!

Håper ting ordner seg for lille A. om natta nå. Hadde jo vært så supert, for hele familien. Jeg krysser fingrene!

Fredag i morgen! God helg, Elise :-)

Elise sa...

Ja, merkelig nok ! Jeg liker å bake, men hater å lage mat :P

Ja, nettene har blitt MYE bedre - helt fantastisk !

God lørdagskveld til dere også ! :)

by mlekoshi