Å starte egene tradisjoner

torsdag 23. desember 2010

Når to voksne skal begynne å feire jul hjemme sammen så er det starten på nye tradisjoner - men aller mest er det en forening av to tradisjoner. Jeg og Frank har jo feiret jul sammen i mange år, men hvert år har vi feiret hjemme hos oss eller hjemme hos hans foreldre - bortsett fra julen for to år siden. Men da var foreldrene mine på besøk, så vi startet ikke "våre egne" tradisjoner så mye da. Men det hele er litt morsomt. Men vi starter altså med å ta juletreet inn på bittelille julaften og putter lysene på. På lillejulaften spiser vi vistnok saltkjøtt og koser oss med juleprogrammer på tv, drikker gløgg og pynter treet til "Grevinnen og hovmesteren" mens roen senker seg i huset. Når begge ungene sover så bærer vi nesten alle pakkene opp under juletreet, og henger opp juletrømpene. Vi har alltid hengt juletrømpene opp på rommet til ungene i min familie, men Hilde fortalte far at her ville julenissen hente opp strømpen ved peisen. Det var jo ikke så dumt, så da tror jeg at vi skal gjøre det.

På julaften er det jo selvsagt julemorgen med Donald, Askepott og en gooood frokost. Vi har hver vår kjøttrull fra Bodø og Harstad. En laget sau og en av okse. Så der holder vi fast ved våre egne tradisjoner. Ut på ettermiddagen plutrer pinnekjøttet seg ferdig og vi ser på at julen ringes inn før vi spiser. Så er det tid for dessert og kake før julenissen skal komme. Vi vet enda ikke hvordan vi skal gjøre det med nissen i år, men vi får vell bare finne på noe nå. Hilde er jo kommet til den alderen der hun er litt skeptisk til om nissen finnes, så vi får se.

I romjulen skal vi bare kose oss med daffeklær, snop, filmer, og være ute å ake masse. I det hele tatt så har vi laget vår egen jul i år, så jeg tror jo det hele blir spennende og deilig. Jeg holder akkurat nå på å vanne ut kjøttrullen og saltkjøttet. August er i barnehagen for å få luftet seg litt før han skal ha julefri, og Hilde ser på tv i nattkjolen. Deeeeilig !


Ingen kommentarer:

by mlekoshi