Oppskrift på deilige boller !

lørdag 29. januar 2011

Jeg HATER HATER HATER å være syk. Og omgangssyke er det aller verste. Nå er det andre gang på under 2 måneder at vi sliter med den samme ekkelheten (bare på litt forskjellige måter). Nå får det være nok. Energien er på lavmål, og jeg må ta meg en tur innom jobben i morgen for å jobbe bort litt minustid ,og for å få litt ting gjort. Merkelig nok skal jeg nå legge ut en oppskrift på boller.. Siden jeg, vi,  ikke har hatt matlyst på et par dager så kan jeg forsikre dere om at disse deilige bollene ble laget før jeg ble syk. Så jeg rakk bare å nyte et par av dem...


Oppskrift på gode boller

1 liter melk
250 gram margarin
250 gram sukker
100 g fersk gjær
2 ts kardemomme
1,6 kg mel
Rosiner

Rør lunket melk, sukker, kardemomme og gjær sammen. Tilsett halvparten av melet og margarin i terninger. Rør dette til det er jevnt i kjøkkenmaskinen. Ha så i resten av melet og la maskinen gå i 10-15 minutter. Ha i rosiner på slutten.
Deigen skal være ganske bløt, men ikke klissete. Det er mulig at du må tilsette litt ekstra mel, men ikke ha for mye i, for da blir bollene tunge. La deigen heve i 45-60 minutter.
Elt så deigen sammen før du deler opp i passe bollestørrelser som trilles ut. Etterhev i 15 minutter før du pensler med romtemperert egg og steker den i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter til den er gyldenbrune.

Nyt de deilige bollene ! Jeg fikk vell 27 boller av denne deigen, men det kommer jo helt ann på hvor store du lager dem.


Nå må jeg legge meg og suge til meg alle energi jeg kan få. Vil bare minne om en ting for nå er det EN DAG IGJEN FØR AVSTEMMINGEN ER OVER:

Og så en gjenntakelse siden det er en uke igjen: Har du kanskje lyst til å stemme på meg som årets mest kreative mammablogg hos foreldremanualen ? Her kan du stemme på meg eller de andre - og ta gjerne en titt innom de andre kategoriene også. Tror du kan stemme en gang om dagen (?). Hadde vært veldig koselig om du la inn en stemme iallefall. Direkte link til avstemminen finner du her.


Ingen kommentarer:

by mlekoshi