Sy nydelig "snurre"skjørt, etasjeskjørt... kall det hva du vil :)

torsdag 17. februar 2011

Ja, som dere kanskje skjønner så har vi hatt det ganske travelt den siste uken, med dobbeltjobb og hektisk hverdag. Får liksom aldri ladet batteriene og da blir alt ekstra slitsomt. Men i dag har mamma og pappa kommet på besøk så da får vi litt hjelp i helgen. OG Frank skal ikke jobbe - tjohei !

Dagens how-to: Hvordan lage dette fine skjørtet - hva du enn velger å kalle det. Jeg kaller det etasjeskjørt. OG dette er en av prosjektene for eplabutikken min. Nydelige etasjeskjørt i forskjellige varianter i mange fine og spesielle stoffer.Lag 2-3 remser med stoff. Regn ut hvor langt du vil ha skjørtet og legg til sømrom til hvert lag, til oppleggskanten og til strikket du skal ha i midjen på skjørtet. Da vet du hvor bred du skal lage hver remse. Sy overlock rundt kantene om du ønsker.


Sy fast de to korte kantene på den minste tøyremsen som skal være øverst på skjørtet. Sy derretter strikkinger på kanten slik at ser fint ut og for at det ikke skal gå opp. Sy derretter "lomme til strikket øverst på skjørtet.


Sånn... Derretter skal du rynke kantene på de neste to remsene på samme måte som jeg gjorde med dette skjørtet. Du kan også rynke med rynkefot til symaskinen om du er så heldig å ha en slik. Trikser er å rynke det til det er like bred som den forrige etasjen/røyremsen. Dette skal du gjøre med begge de to neste remsene og så skal du sy dem sammen hver for seg slik at de blir to sirkler. Sy strikkinger slik som beskrevet på den den første tøyremsen over her.Nå skal dy sy fast den nesten "etasjen" på skjørtet. Og denne etasjen er rynket og sydd sammen slik at den har like stor omkrets som den brune "etasjen". Legg etasjene rett mot rett og sy sammen.Sy deretter strikking rundt skjørtet for å feste slik som på bildet her.


Sy kant nederst på den siste etasjen, rynk den slik det er beskrevet over på den forrige "etasjen" og sy den siste "etasjen" fast i den forrige "etasjen".


Sy derretter strikkinger for å feste slik det er beskrevet på forrige "etasje". Før så strikk inn i liningen - og vips så er skjørtet ferdig !
Ja, jeg vet ! I dag skriver jeg som en full sjømann - og forklarer enda verre. Beklager - skal prøve å finne bedre formuleringer og forklare det på en bedre måte når energien er på plass. Håper NOEN av dere skjønte hva jeg mente og fikk lyst til å svinge seg med symaskinen.11 kommentarer:

byJanne sa...

Thank you Elise, kanskje jeg skulle prøve ut dette en dag til uka... Har noen meter stoff jeg skulle begynt å bruke opp :-)

Hegeslilleboble sa...

Det så kjempekjekt ut! Har ikke prøvd sånn rynking før da så lurer litt på om jeg får det til.... Takk for at du viser:).

Maria H sa...

Wow, KJEMPEfine farger på det skjørtet! Kunne tenkt meg et sånt et selv.
Men apropos full sjømann, et sted så skrev du "røyremser", måtte fnise litt da altså. Sorry, kjære du.

Tea Kristin sa...

Takk for tutorial - skjørtet er nydelig! Jeg har gitt deg en stafettpinne inne på bloggen min fordi jeg liker bloggen din så godt! Ta den om du vil!

Elise sa...

Takk takk ! :)
Hahaha.. ja, jeg ser at jeg må sette meg ned å skrive om dette innlegget :P

Tea Kristin: Åh, så koselig ! Og tusen takk veldig fine ord på bloggen - skal helt klart ta opp stafettpinnen i morgen den da :)

Anonym sa...

Hei.
Utrolig søtt skjørt. Lurer bare på om det øverste stykket er helt beint? Ikke noe fasongsydd i forhold til fram eller bak?

Elise sa...

Takktakk :)
Yes, helt ben - 3 (eller egentlig hvor mange du måtte ønske) helt firkanta tøystykker ;)

Anonym sa...

Hei.
Utrolig søtt skjørt. Lurer bare på om det øverste stykket er helt beint? Ikke noe fasongsydd i forhold til fram eller bak?

Elise sa...

Jepp, helt benit og firkanta ;)

Anonym sa...

Var ikke meningen å poste samme kommentaren to ganger:) er ikke helt fortrolig m denne mob'en som stadig laster inn siden på nytt.

Elise sa...

Hehe, regnet med at det var noe sånn ;) jeg sliter mer med autocorrect på telefonen - blir plutselig helt uforståelig :P

by mlekoshi