Lillegutt med atopisk eksem

lørdag 26. mars 2011

Sitter her i sofaen og heier på Norge som forhåpentligvis vinner over Danmark i kveld. Frank har vært på jobb i dag, og vi andre prøvd å slappe av her hjemme. Hilde sto opp med feil fot i dag, og August må jo helt ÅPENBART ha spart litt energi over lengre tid som han MÅTTE bruke i dag. Mine nydelige, herlige, energiske små troll som jeg elsker over alt på jorden.. men herregud hvor slitsome de kan være innimellom!

August sov ikke så godt i natt. Han har slitt med sovingen i et par dager nå, og eksemen hans har blitt mye verre, så vi tror at han klør mye om natten. Derfor har vi behandlet han i hele dag med smøringe av fuktighetskrem, lufttørkning og ingen ull. Skal bestille han legetime på mandagen for å få hans første kordisonsalve. Vi har utsatt det lenge, men etter de siste dagers utvikling så må vi nok bare dra til legen.


Her kan du lese mer om atopisk eksem. Vi vurderer å få henvisning til eksemskolen. Selv om jeg selv er atopiker så hadde det vært greit å dele erfaringer og komme litt "inn" i systemet på en måte. Jeg husker enda godt at jeg gikk på barneskolen og hadde store kjøttsår etter å ha klødd og klødd. Det er ikke noe hyggelig, og jeg HÅPER jo at August er så heldig at han vokser det av seg slik som de fleste gjør. Akkurat nå er det bare synd i lillegutt :(9 kommentarer:

Liv-Inger sa...

Æsjda, atopisk er så kjedelig. M hadde det, men vokste det av seg da hun var 2. Vi var i Tyrkia den sommeren, og etter at vi returnerte kom det aldri tilbake. Så vi hadde jo store forhåpninger da vi var på Kreta den gang L var lita. Tenkte at hun også kom til å slippe skiten etter en tur i sola da hun var ca. 2. Men neida, L plages ennå. Men hun er ikke blant dem som er mest plaget, så vi skal vel egentlig ikke klage. Håper det går seg til med eksemet til August. Er så kjedelig når de klør.

Elise sa...

Ja, jeg vokste det av meg, bare for å få det tilbake igjen på videregående. Det er jo ofte stress-relatert :) Hilde hadde også atopisk hud når hun var mindre, men etter at vi holdt henne borte fra risikofaktorer og nå er hun ikke plaget.
Huff, ja det skal nå alltid være NOE som plager disse små :/

elna sa...

Jeg er ingen atopiker selv, så du har sikkert mye mer kunnskap enn meg om temaet. Ville likevel bare si at jeg har hatt veldig god erfaring m aderma sin badeolje m havre, til guttene mine. Den har hjulpet bedre enn noen krem. Jeg smører den rett på huden, eller bader de i en balje slik at vannet blir mer konsentrert enn i et stort badekar. Denne badeoljen, etterfulgt av den mildeste, reseptfrie kortisonkremen og tilslutt rikelig m aderma fuktighetskrem, har tatt knekken på overraskende stygge flekker. Etter mye prøving er denne badeoljen det produktet som har funket aller best for oss.

Søskenmamma sa...

Hei Elisa - synes du bare skal melde deg på eksemskolen, selvom du har egen erfaring med eksem kan det være nye behandlingsformere og tips som det kan være godt å ta med seg. Ikke minst er det godt å treffe andre i samme situasjon og dele erfaringer. Forstår godt at August ikke sover godt om natten med utslettet sitt, ønsker dere lykke til videre mer med behandling og håper at det verste gir seg raskt slik at han kan slippe plagene :)

Du kan finne eksem gruppe på FB og du kan lese mer om vår hverdag med eksem på vår side.

Søskenmamma sa...

Forøvrig har du en kjempeflott blogg - liker layouten din kjempegodt og for noen flotte ting du lager :)

Anonym sa...

Har vært på eksemskolen i dag, anbefales på det sterkeste!
Masse god informasjon og mange å dele erfaringer med :)

Connie Iren sa...

Heisann.

Huff, atopisk eksem er ikke morsomt. Sliter veldig med det selv, og hadde 5-6 hudinfeksjoner på under ett år - og da snakker vi på HELE kroppen... Etter dette har eksemen vært utrolig vanskelig å få kustus på + at jeg hadde kyssesyke som hemmet immunforsvaret mitt i tillegg.

Vil bare si det at nå har det blitt såpass ille at legene vurderer å ta meg opp til diskusjon for immunstyrkende tabletter, slik at jeg skal slippe å være så innmari avhengig av kortison. Prøvde å spørre tidligere om noe slikt fantes (immunstyrkende tabletter), men da fikk jeg ikke noe ordentlig svar - det var akkurat som de ikke ville gi meg det! Men nå var det endelig en fornuftig hudlege som foreslo det, og jeg håper det går!

Så jeg vil bare opplyse om at det finnes slike tabletter dersom dere noen gang skulle komme opp i en situasjon der dere kunne ha bruk for det, og legene er vanskelige - i tilfelle du ikke har erfaring med dette da, Elise :)
Bare ett tips liksom. Vet at legene kan være vanskelige og dårlige til å opplyse. Håper selvfølgelig for Guds skyld at dere skal slippe å komme opp i en slik situasjon!

Ønsker dere lykke til med eksembehandling og eksemskole! :)
Og håper junior vokser av seg den hersens eksemen og at den aldri kommer tilbake! :)

*Mari* sa...

Hei! Dumpet plutselig innom bloggen din! Min lille sønn har også atopisk eksem, men jeg tok han med til homeopat, og eksemet hans ble helt bra igjen! Gir han noen piller innimellom for å holde det i sjakk.. Kanskje verdt et forsøk? Er ikke superoverbevist selv til alternativ medisin, men når det fungerer så er det jo helt topp :-)

Anonym sa...

Hei :) Hva heter disse tablettene du snakker om Mari!? Min lille skatt plages også med forferdelig kløende eksem om natten.
Har fått tips om en tablettform fra homeopat, men ikke fått bestilt hos apotek enda.

by mlekoshi