En god brokkolisalat som passer til mye rart.

lørdag 11. juni 2011

Enda en god-værsdag. Vi får nyte dem så lenge dem varer, jeg hører nemlig rykter om at solen skal flytte ned til sør-Norge om tirsdag igjen. Jaja, håper vi sees snart igjen !


I dag har jeg laget en god brokkolisalat som jeg har fått oppskrift på av en god venninne og kollega.Den passer til mye rart, og siden vi MÅ grille når vi har fint vær så er den laget til sommerkoteletter og stekte poteter.
 

Del opp en bunt brokkoli i småbiter..... og fjern det mest trevlete av stilken.Sprøstek 6 strimler med bacon og del opp med matsaks eller kniv.Finhakk 1,5 dl løk... som dere ser er dette en gylden anledning for å bruke de nye tupperware-produktene mine. Love`em !Tilsett 1,5 dl sesamfrø uten skall.Tilsett videre 1,5 dl rosiner, 2 dl lettmajones, 4 ts eddik og 0,75 dl sukker. Smak deg selv frem til sukkermengden og husk å rør sukkeret skikkelig ut.Frank stekte saltede poteter på pannen og krydret med rosmarin.Volà: Et deilig grill-måltid !

Behind the scenes: Høres selvsagt med til historien at jeg har vært rundtom i byen i 6 timer i dag uten å spise noe særlig, for å finne diverste utstyr til ferien og sommerklær til ungene. Sliiiten ! Og da jeg og Hilde endelig kom oss hjem så var det fritt for gass til grillen - mrpf ! Men vi koset oss i byen vi. Hilde og jeg har hatt en fast tradisjon i fire år nå: Vi handler inn sommerklær til henne. En møysommelig affære, og i år fikk jeg kjenne på at jenta mi har blitt stor og har allerde utviklet en klessmak som stikker frem av og til. Hun er selvsagt enda (heldigvis) svak for råsa klær med søte detaljer når hun faller over et slikt plagg. Men sånn generelt er smaken blitt litt "større". Spennende og skummelt på en gang.

Og jenta mi er stor hun. Hun fyller ikke 7 år før i oktober, men hun er høy og tynn. Hun bruker strl 8-9 år i klær, og i dag måtte hun helt opp i 10 år på ei skjorte. Det kommer selvsagt helt ann på klesmerket, og det må være tettsittende klær når hun skal ha store størrelsen, for ellers drukner hun i dem. Hun har vært lang i ryggen i hele sitt lille liv, og bruker da som regel større strørrelse i skjorter enn i bukser. Og buksene blir endten for korte, eller for vide når de er lange nok. Det er med andre ord ikke så enkelt å finne henne klær. Derfor er denne klesjakten alltid en møysommelig affære - men koselig.

Nå hadde jeg egentlig tenkt å løpe en tur på tredemølla, men etter 6 timer i byen så utsetter jeg det til i morgen tidlig. Ingen vits i å slite seg helt ut. Her prøver vi å tenkte langsiktig.. *går å henter seg litt potetgull og setter på en god film*.  Ha en fin helg folkens !


5 kommentarer:

Liv-Inger sa...

Ah, så god ut, den salaten. Men det aner meg at gubben ikke mener det samme. Vi er liksom ikke helt enig om hva som er godt tilbehør til grillmat alltid. ;-)

Vi har også vært på shopping i dag. M og jeg. Vi kjøpte maling til huset (yuk, ingen bønn, nå må vi hive oss rundt), et lite verandabord, og ikke minst: sommerklær til henne. Og det er vanskelig du! Vi prøvde først klesbutikkene oppe på Jekta. Ikke sjans i havet! Hun skal ikke ha noe som ligner på jentete klær! Ikke en gang dongerishorts tok hun i på! Vi prøvde nede på OBS. I sportsdelen. Der fant vi en t-skjorte, men det var alt. På Intersport på Polarsenteret (eller Jekta øst er det vel?), der fant vi! To knebukser, en bukse som kan glides av til shorts og en skjorte. Og best av alt: det var på 70 prosent! Fornøyd M, fornøyd mamma!

Fortsatt god pinse! :-)

Ann-Kristin sa...

Nam, det såg deilig ut! Vi har alt i huset, så da skal eg smelle saman ein slik salat til kyllingmiddagen vår i dag:) Takk for godt tips!! (Og gratulerer med ny "jobb":))

N sa...

Den salaten så utrolig god ut.. Jeg har smakt noe lignende en gang, tror jeg. Må absolutt prøves :)

Elise sa...

Liv-Inger: Ja, den er veldig god ! Hehe, men Frank nekter å nærme seg den han også :P Mannfolk !

Ja, ikke sant ! Når ungene blir større har de ganske sterke kles-preferanser.. regner med at vi får det enda mer utfordrende etterhvert. Men bra at dere fant noe, også på 70 % da ! Tror vi å ta tur innom der vi også... H
Forsatt god pinse til dere også ! :)

Ann-Krisitin: Takk ;) Håper det smakte :)
Tone: Ja, den anbefales :)

Ann-Kristin sa...

Den smakte knallgodt - ny favoritt her i huset:)Alt med brokoli og rosiner glir ned hos eldstemann mens han utbryter "Åhhh!! Eg ELSKER rosiner og brokoli!"

by mlekoshi