Dagen med det rare i..

onsdag 31. august 2011

I dag er det en fin dag, sånn egentlig. Frank jobber ikke dobbelt, så da er alt så mye bedre. Men i går morgenst begynte jeg å bli forkjølet, så her sitter jeg i pysjen i sofaen med vondt i halsen. Har ikke vært borte fra jobb, men kunne ikke være med på intervalltrening i skogen i da, og det er jo kjedelig.

I går da jeg var alene med ungene og August var i seng fant Hilde det for godt å spørre meg ut om alle slags mulige fine ting. Og da jeg sto ved kjøkkenbenken for å lage kveldsmat til henne kom hun løpende inn i kjøkkenet, og samtalen var som følger:

"Mamma, kan man bli gravid uten å pule ?"
meg: "hæ? Ka sa du?"
"Kan man bli gravid uten å pule ?", etterfulgt av to spørrende og alvorlige øyne.
"Eh.. for det første så kan man ikke det. Og for det andre så er ikke det et særlige pent ord å bruke da."

Jah ! Hun hadde da sett reklame for programmet "Hjelp, jeg er gravid !" og lært ordet av en venninne på skolen. Jeg var totalt uforberedt. For det første så var det to feil på en gang. JO, du kan bli gravid uten å.. eh.. pule. Men hvordan skal jeg forklare det ? Kanskje ikke enda. Men så ble vi enig om at hun heller kunne si at "lage baby". Og der har vi feil nummer to. De fleste gjør det vell ikke for å lage en baby ?! Jaja.. Får ta en samtale med henne neste gang hun spør. Det er ikke SÅ enkelt når spørsmålene kommer helt plutselig.

I dag har det vært liv fra morgen til kveld. Diskusjoner når unger nekter å stå opp, ordne seg, spise eller i det hele tatt høre på noe som helst. Da vi kom på skolen for å hente Hilde ville hun gå hjem sammen med en klassevenninne og hennes storesøster i 4. klasse. Vi ble enig med henne om at hun skulle få prøve å gå hjem for første gang sammen med dem, men at hun skulle gå rett hjem til oss. Vell.. Det endte jo selvsagt opp med at hun ikke kom hjem, men at hun gikk til venninnen hennes hvor jeg måtte hente henne da vi ble bekymret. Da var jeg rimelig irritert altså. Det er ikke enkelt å være liten, men hun viste veldig godt at hun hadde gjort noe veldig feil og skuffet oss. Så det ble husarrest resten av dagen. Etter et par timer med krangling, hyling og skriking så prøvde hun seg med omvendt psykologi og ellllsket husarrest. Jeg gir meg over ! Men hun lærte iallefall.

Midt oppi det hele så knuste August alle eggene vi skulle ha til middag og en lysestake litt senere. Da jeg og Frank ved leggetid lette i en halvtime etter en eneste smokk til August og alle 1000 vi hadde bare var borte - måtte jeg til slutt kjøre på butikken for å kjøpe nye. Fint, ikke sant ? Nettopp.


Siden formen er laber så har jeg brukt kvelden på å fundere videre på mitt interiør-helvette: Det forhatte valnøttgulvet i 2.etg. Altså.. jeg HATER det, og det vet kanskje dere som følger bloggen from time to time. Men desperat etter løsninger som ikke koster mye har jeg lest meg opp på internett. Og ett av alternativene er å male gulvet. Yes ! Det går faktisk ann å male laminatgulvet. Ta en titt:Hva mener du ? Jeg tenker på en fin gråfarge. Ikke for lys og ikke for mørk.


3 kommentarer:

Liv-Inger sa...

Hihi, du fikk jammen kjørt deg på forplantningslæren der, ja! ;-)

Cloudberry sa...

Det ordet er veldig populært her også sammen med diverse andre... Prøver så godt jeg kan å overhøre når minstemann begynner å lire av seg all de stygge ordene han kan, men det er ikke alltid like lett når storesøster sitter å fniser ved siden av...
Kan være slitsomt med sånne dager da det føles som om alt går på tverke, men jeg tror ikke det hadde vært så moro om alt gikk på skinner hele tiden heller ;)

Syns bildet du har på veggen over sofaen er så flott. Har du tatt det selv?

Fam sa...

Visst kan du male laminat, men det er litt av en jobb og krever mye forhåndsplanlegging ;) Men med tanke på hvor mye du hater det gulvet, så er det verdt det!

by mlekoshi