Biff, løkringer, glasert småløk, fløtegratinerte poteter, loff og sjokolademouse med vaniljesaus

mandag 13. februar 2012


Friterte løkringer

1 løk i tykke skiver

Frityrdeig:

50 g mel
10 g potetmel
1 ss bakepulver
litt salt
et lite glass øl eller mineralvannSalt, potetmel, mel og bakepulver røres sammenm med øl eller mineralvann. Rull løkringene i melet før du dupper dem i røren og frityrsteker dem i kjele med solsikkeolje på 180 grader.
Galsert småløk

24 skrellede småløk
2 dl kyllingkraft
50 g sukker
litt sitronsaft
2 ss smør


Ha alt i en kjele/stekpanne som rommer alle løkene i et lag hvor vesken skal akkurat dekke løkene. Kok det hele opp og la det koke godt i et par minutter før du skrur ned varmen og legger lokket på. Kok videre til løken er mør og vesken er fordampet. Nå kan du evt tilsette mer smø om ønskelig.- deilige stekte tomater og mais stekt i salt, krydder og smør -


Hjemmelaget fløtegratinerte poteter

600 gram kokt potet
4 dl melk
1 dl kremfløte
2 ss hvetemel
100 g revet ost
2 ss smør
( + eventuelt 2 ss finhakket timian)

Smelt smørret, rør inn mel og spempå med melk til en hvit saus som skal småkoke en liten stund.  Tilsett fløte om ønskelig og ha i ost. Legg alt i en ildfast form. 200 grader i ca. 30 minutter.


Nybakt loff 

1 kg hvetemel
0,7 l vann
20 g salt
20 g fersk gjær

Løs opp gjæren i vann som er oppvarmet til 35 grader. Tilsett alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen og kjør på lav hastighet. Når alt er kjørt sammen kjører du ytterlige i 6 minutter på rask fart før du lar den heve i 1,5 time. Del den opp i ønsket antall og dekk den til den hevet til dobbelt størrelse. Legg dem i ønsket form og etterhev. Stek dem på 250 grader og hell litt vann i ovnen for en sprøere skorpe. Reduser til 200 grader etter 10 minutter, og la den steke tilsammen i 45 - 60 minutter. 


- Hjemmelaget sjokolademouse med hjemmelaget vaniljesaus - MmmmMMMmmm-
1 kommentar:

R-15 sa...

OJ OJ OOOOJ - dette så og hørte virkelig HIMMELSK ut!! Tror nok jeg hadde smilt bredt om noen hadde servert meg dette, ja - mmm :)) Fantastisk!! Takk for inspirasjon og vann i munnen ;))

by mlekoshi