Den vonde følelsen.

torsdag 23. februar 2012

- skulle gått med varseltrekant i panna i dag -

Den vonde følelsen. Den følelsen du har når du sitter FAST uansett hvordan du vrir og vender på hver stein for å gjøre ting bedre. DER er vi akkurat nå. Hver dag er en kamp, og slik har det vært en stund. Tidsnød og energiløshet. Same old ! Men jeg kjenner det virkelig på kroppen nå, og grunnen er at jeg samtidig som vi jobber rumpen av oss for å dagene til å gå rundt sliter med allergiene mine nå. Det resulterer i at jeg må ta antihistamier med sånn herlig trekant-merke på. SOM IGJEN resulterer i at jeg sliter i oppoverbakke med energien og resten av familien. Himmel for et sammensurium. 

Jeg sliter med å sove om natten på grunn av kløe, sliter med energi gjennom dagen på grunn av laber nattesøvn og så krydrer du med lange dager og middagen som kommer på bordet først klokken halv seks på ettermiddagen og litt trekant-medisiner. Vips ! Så har du oppskriften på en sliten mamma og en sliten familie. Har bestilt legetime til neste uke for å se om jeg kan få litt mer hjelp i forhold til allergiene, for akkurat nå har det vært noen ille måneder. Hvis du igjen krydrer med dårlig samvittighet fordi at ungene er de som blir først levert i barnehagen og på SFO, og siste som blir hentet, så har du den vonde følelsen. Fordi at da vi hentet ungene i dag så var de så slitne begge to at de bare gråt. Fordi at mamma`en og pappa`en var så slitne at de hadde lyst til å gråte. Fordi at ungene er så slitne hver dag, og får være så lite sammen med oss voksne. Og fordi at vi alle vet at pappa`en i huset skal på ekstrajobben på fredag, lørdag og søndag. Gi oss alle sammen en god natt søvn og en bedre dag i morgen hvor vi kan glemme den vonde følelsen. 4 kommentarer:

Liv-Inger sa...

Huffameg, høres ikke godt ut, nei. Skjønner at det tærer på både energien og samvittigheta å ha det sånn. Godt du har fått deg legetime for allergiene i alle fall.

Er det noen spesiell grunn til at det blir så lange dager på jobb? Noe dere kan ta opp med arbeidsgiver? For i utgangspunktet burde det vel være rom for å flekse ved behov? Har jo begynt i det offentlige selv. Og jeg er aldri på plass på jobb før 8.15 (ofte blir det 8.30). Og jeg løper ut senest 15.45. Jeg får riktignok minustid da, men det jeg ikke klarer å ta inn ifm. reiser eller lignende tar jeg inn til sommeren. For de ukene jeg og mannen samkjører (når han ikke har morgenvakt) kommer jeg til å jobbe til 15.45, ikke 15, også når det er sommertid. Og denne ekstrajobben til F., er det noe som kan legges på hylla en periode? Til dere får hodet over vannet i det minste. Én fulltidsjobb holder liksom i massevis, særlig når man har søte små hjemme.

Håper inderlig dere finner ut av det. Ikke mye godt å gå rundt med en vond følelse i hverdagen.

Klem! :-)

Elna sa...

Huff, føler med deg. Den vonde følelsen overfor barna er ikke god.

Kunne det hjelpe å ta en ordentlig gjennomgang av hele økonomien? Kanskje er det avtaler med banken som kan reforhandles, bedre vilkår hos forsikringsselskaper ol. Noen få kroner her og der kan faktisk utgjøre en forskjell. Kan noen abonnementer sies opp? Aviser, blader ol. Kanalpakker og treningsstudio er klassikere som betales uten å brukes. Jeg sier ikke at dere ikke har god økonomistyring, jeg bare tenker høyt og husker hva vi har gått gjennom for å få det til å gå rundt. Vi lever to voksne og tre barn på en middels lærerlønn. Da går vi i null hver måned, jeg må kjøpe mat for barnetrygden og betale studielån med kontantstøtte. Ferie er et ukjent begrep. Det er til tider tøft, men jeg har aldri den vonde følelsen! Det er ikke mulig å leve slik vi gjør for alltid, men jeg synes det er verdt det noen få år mens barna er små. Et konkret resultat av dette tror jeg er at ingen av ungene har sykefravær fra barnehage eller skole dette året! Det tror jeg skyldes at de ikke er slitne eller stressa.

Lykke til, håper dere finner noen løsninger som passer dere, for det høres ikke noe godt ut slik dere har det nå. Det meste er mulig, om man bare vil det nok!

Elise sa...

Liv-Inger: Vi er ferdige klokken 1545, men drar som regel 1530 med flexitid. Men da er vi ikke over brua før klokken 16, og ikke i barnhagen til August før klokken 1630 etter at vi har plukket opp Hilde på SFO. Så er vi hjemme ca. kvart på fem og da er middagen ferdig ca. klokken 1730 som jo er rett før barnetv, og ganske sent.

Kan dessverre ikke kutte ekstrajobb før borettslaget er oppløst, så sånn sett er vi en ganske håpløs situasjon som gjør det vanskelig å selge og vanskelig å bo med både høy husleie, lån, kommunale avgifter og eiendomsskatt. Vi er en plass midt i mellom alt sammen nå som er borettslaget er under oppløsning. Kjedelig. Nå som vi må betale dobbel barnehageavgift i tre månd+ SFO så er det litt ekstraordinært mtp. jobbingen til Frank da. Vi abbonerer ikke på noe og er ikke medlem av treningsstudio. Vi har planlagt å gjøre noen små grep for å gjøre det bedre, og så vil jo barnhagebytte medføre at vi får 15-20 minutter mindre i tidsbruk når vi drar/leverer ungene. Det går seg til, men allergiene gjør at det tipper litt over ift. søvnmange mm.

Takk, dere ! :)

Siw sa...

Håper det ordner seg, - hverdagslivet kan virkelig tære på. Skjønner godt at frustrasjonsnivået blir høyt innimellom. God bedring!

by mlekoshi