Kompresjon, kompresjon !

mandag 17. september 2012Se bort fra det usminka og kjipe trynet. Jeg er bare rett og slett ikke et morgenmenneske. Det jeg skal fortelle om er at jeg og Frank har testet kompresjonstøy fra 2xu i tre måneder nå. Frank har spesielt satt pris på kompresjonssokkene som han har brukt etter trening, og føler at de hjelper mye mot stivhet og trøtthet i leggene. Jeg skal skrive om de geniale sokkene etterhvert. Men nå: treningstightsene. Jeg har altså testet lange 2xu elite compression tights og 2xu compression 3/4 tights.

Først: Ja, dem er utrolig kule. Du har sikkert sett dem rundtomkring - de har spredd seg som ild i tørt gress. Og jeg kan ikke helt sette fingeren på akkurat hvorfor, men det er den beste løpetightsene jeg har.  Det er nok alle de små elementene sammen som gjør at den er så bra. Og bra må dem jo være, for dem koster litt. Den sitter stramt rundt rumpe og lår, og løfter litt. Føles veldig greit når man løper iallefall ! 


Hvorfor kompresjonsklær ?

1. Det fremgår av studier at kompresjonstøy gir bedre stabilitet, som videre fører til at du blir mindre trøtt når du trener. Mentalt og fysisk.

2. Kompresjonstøy gjør deg varmere i kroppen gjennom at temperaturen i huden øker. 

3. Kompersjonstøy øker styrken og eksplosiviteten - stramme klær kan ved de enkle øvelsene slik som ved knebøy, øke styrken og eksplosiviteten.

4. Forebygger stivhet og ømhet - kompresjonstøy forhindrer stølhet. Dette gjelder også når du har på det kompresjonstøy etter trening. 
Ellers så kan dere lese om smartlapper i dette innlegget. Ser at dem har lagt et innlegg der hvor dere kan få 10 % rabatt nå i september. Skriv inn "STRYKEFRI" i feltet for rabattkode.6 kommentarer:

Liv-Inger sa...

Om disse tightsene har den helt store effekten vet jeg ikke. Men placeboeffekten holder i massevis for meg. ;-) Det jeg liker med disse er at de ikke sklir. Ikke overhodet! Hater å måtte dra opp løpetightsen når jeg løper. Man har da nok å styre med om ikke man skal måtte dra opp buksa hver 200 meter!

Elise sa...

Ja, det er det da.. Dra opp tightsen og dra ned skjorten :P nei, disse sitter som støpt - and I like it ! :)

Jørn sa...

Det er nok først og fremst utstyrprodusentene og sportsbutikkene som påstår at dette har effekt. Denne testen Norges Idrettsmedisinske Institutt har utført viser at kompresjonsklær har null effekt: http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.7939992

Men jeg digger også disse tightsene. De sitter som støpt, og så er det til og med mulig for sånne som meg, som har lange og tynne bein, å finne en størrelse som passer.

3prinser sa...

Samme for meg om en test sier de har null effekt; disse funker i alle fall 100% for meg også :) Sitter som støpt og er super behagelig i bruk.

Anonym sa...

Har aldri blitt støl etter trening me disse! :) :)

QQQQQQQQQ sa...

asics gel kayano
links of london
kd shoes
oakley sunglasses
air max 90
golden goose
longchamp
adidas tubular
jordan retro 12
cheap oakley sunglasses

by mlekoshi