Harry Potter bursdagen

mandag 15. oktober 2012

I går var endelig den store dagen hvor Hilde skulle feire at hun på tirsdag blir 8 år. Dagen Hilde har mini-planlagt i over et halvt år. Et halvt år med Harry Potter ditt, Harry Potter datt. Dagen gikk stort sett som planlagt og Hilde var strålende fornøyd... og sliten. På torsdag fikk vi besøk av Hildes tante og to søskenbarn. De har savnet hverandre stort, så i helgen har det vært mye i glede i dette huset. So here goes: Velkommen til Galtvort !


Da gjestene kom frem til Platform 9 3/4 måtte de løpe gjennom "murveggen" for å komme inn. Jeg skal legge ut en liten DIY på denne etterhvert. Utenfor døren møtte de også uglen Hedwig.


Innenfor døren kom elevene til Ollivanders butikk for magiske tryllestaver.


Tryllestaver som lå i esker med og Ollivanders logo - kommer med en DIY på dette også. 


Storsalen på Galtvort sto klar for elevens første måltid - i telt og under "floating lights"


I stuen ventet godteributikken Honeydukes (Honningslurp på norsk). 


Humlesnurr var klar til å ta imot elvene (her sammen med Draco).


Gangen var tapesert med Undesirable nr. 1-plakater. 


Så kom endelig elevene inn murveggen. Etter en rask opptelling mottok dem instruksjoner for oppholdet, og så var det Minerva McSnurp sto for utdeling av tryllestaver og kapper. Draco har stolt mottatt sin tryllestav og kappe. Humlesnurr overvar utdelelsen slik som hør og bør. Etter utdelelsen så ble det litt øving med trylleformler med McSnurp før elevene beveget seg opp trappet. 


For å komme seg opp trappen måtte de passerer etterkoppen Argarapp som var særdeles sulten akkurat denne kvelden. Og med et spenn på over 2 meter og lysende øyne var det noen småredde jenter som tryllet seg forbi. På veien opp møtte vi også en rekke Proclamations/skoleregler. 

Vell installert i storsalen hadde alle de nye elevene mye å snakke om. Hilde / Harry Potter var korrekt antrukket med orginalkappen og brillene som hun hadde fått i gave. 

Til middag ble det servert kyllinglår og chips. 
... og til maten ble der servert "Hogswards finest Butterbeer", aka. eplejuice.Vi hadde selvsagt bursdagssang og blåsing av lys på bursdags-sjokoladekake og Honeydukes bursdags-cupcakes. Fikk ikke tatt skikkelig bilder av disse (ble litt stress på slutten), men hvis dere ser på de øverste så hadde dem lille pompoms på pinne, og honeydukes-skilt. I godteributikken Honeydukes ble det serverst magiske sjokoladefrosker som hopper i magen etter at dem er spist... Det ble også servert frageøyer, mystiske hoder… 

Abraxan hår, Betram Butts Allsmaksbønner, knallsterke blåsere, Drooble´s beste tyggis, magiske sure belter, Honeydukes giga-klubber, Skrikende mus med mer. Etter maten og kakene var fortærte gikk måtte alle stå i kø med hver sin Honeydukes pose - kommer med bedre bilde og DIY på det også, og "handle" godteri.


I TV-stuen ventet det flere desperanter som angrep elevene..Så da øvet vi på de beste trylleformlene i puljer. Her overvåker Bellatric Demons og en barbert (varm med skjegg...) Humlesnurr pakkeåpningen. Det var en veldig glad jente som fikk så masse fint ! 
McSnurp passet på at det var orden i rekkene under festen... vises ikke så godt på bildet, men hun hadde veldig grått hår, og var GANSKE streng. Rakel Rummelfiold, lærer i claiecoyanse, skulle egentlig spå med spåkule på festen - men læreren havnet på sykehus. Det vi da gjorde var at vi dro i gang med Bean Boozled. Alle som har sett/lest Harr Potter husker Betram Butts Allsmaksbønner. Der kunne man virkelig være uheldig å få smaker som snørr, spy eller noe spennende og godt. Alle som turte og ville fikk spille dette spillet. Her fik dem Jelly beans av ulike gode.. og mindre gode smaker. Kan bare nevne snørr, spy, tannkrem, rottent egg osv. Vi hadde mye morro med denne. Det ble likevell spådd litt i spåkulen før vi rullet i gang med kino med den tredje Harry Potterfilmen og popcorn i bøttevis !

DIY- oversikt:
Humlesnurr forsvant midt i festen da han måtte kjøre læreren Rakel Rummelfiold, Siri, på sykehuset - det går heldigvis bra, og vi håper at vi får henne tilbake snart ! 

Jeg skal komme med flere bilder, DIY, tips og lister straks. 

11 kommentarer:

Hanna sa...

Åh, det så jo bare fantastisk flott ut! Skulle ønske jeg hadde vært i så fine bursdagsselskaper da jeg var mindre. Tenker bare med skrekk på den bursdagen jeg så "Bjørnen" og hadde mareritt i flere år etterpå... Hm, jeg hadde sikkert vært redd Harry Potter også, da... ;)

Jeanettes lille-store verden sa...

Dette var jo bare utrolig bra gjennomført Elise! Du setter lista høyt, du har mange barneburstager fremfor deg ;) Men jeg håper du koser deg mer med det, enn hva du stresser. Ungene dine er heldige som har ei så flink mamma som du. Jeg håper jeg også får hus og overskudd i orden til å fikse slike tema-bursdager til mine. Men jeg har ikke som mål og nå ditt nivå - selv om det hadde vært fantastisk! Utrolig bra gjrot atter en gang :)

As sa...

Owwæææooo.. Æ e søkke imponert!:) BARE LITT lyst t å være 8 år og invitert t den bursdagen. Hehe:)

Tonje*** sa...

Har fulgt med den siste uka og jeg er mektig inponert :) jeg sa ifra til lillesøster at når våre 2 tantebarn kommer i harry potter alderen skal vi jammen planlegge noe slikt :) Tusen takk for inspirasjon og ideer... har lagret det meste og skal sikre meg kopi av alt så jeg kan hente det frem om 5-6år :) igjen takk for at du deler!

24 sa...

jøss kor gjennomført og flott :)
her var det masse inspirasjon å hente.

Henriette

grattis med overstått dag i huset.

TheaJ sa...

For en NYDELIG bursdag!!! Heldig altså. Her kommer jeg tilbake for litt Diy-inspirasjon. Så kreativt :)

Anonym sa...

Min favoritt blogg!!!! Ikke legg ut diy, gi heller ut en bok om planlegging og gjennomføring av barnebursdager :-)

Maja sa...

Heisann!
Det er en stund siden dette innlegget ble postet, men jeg snublet over det i min jakt etter inspirasjon til min egen Harry Potter-bursdag. Jeg er veldig imponert over arbeidet du hr lagt ned, og selvsagt hvor bra resultatet ble! Og så må jeg bare spørre; Hvor fikk du tak i sjokoladefroskene?

Hilsen Maja

Elise sa...

Hei! Ja det er en stund siden nå :) sjokolade-froskene lagde jeg selv. Jeg hadde former som jeg støpte dem i. Tror jeg kjøpte formene på eBay :)

Maja sa...

Tusen takk for raskt svar! Det burde jeg vel egentlig ha tenkt meg, hehe. Ebay og Etsy er gull verdt til denne typen ting! :) Som sagt er jeg veldig imponert og kommer nok til å holde øye med det du finner på i fremtiden også! Takk igjen :)

Elise sa...

Tusen takk for koselig kommentar :) - og ja, etsy og eBay er virkelig gull verd:)

by mlekoshi