DIY: Sommerfugl ansiktsmaling

lørdag 5. januar 2013


Jeg elsker å drive med ansiktsmaling - og har gjort det av og på i snart 2 år. Ansiktsmalingen er fantastisk morsomt, og du kan gjøre kjempemasse spennende med bare litt maling. Tenkte derfor jeg skulle vise en liten DIY - steg for steg. Kanskje jeg deler flere DIY`er etterhvert, hvis det er interesse for det. Her er iallefall en ganske enkel egenkomponert sommerfugl som kan være fint til alt fra karnival, utkledningsfester eller i bursdager. Hvor artig hadde det ikke vært å male hele jente-bursdagen med sommerfuglen i ulike farger ? Du ville vært den kuleste mammaen med mange stjerner i boka !

So lets talk facepaint! Det finnes mye forskjellig på markedet, og jeg bruker stortsett bare Snazaroo ansiktsmaling som er allergi- og hudvennlig og som lett kan fjernes. Husk at "non-toxic" maling ikke nødvendigvis er bra for huden... Jeg har kjøpt min på Panduro i Bodø, men ser at de ikke selger dette merket her på panduro i Tromsø. Du trenger altså bare noen få farger, noen svamper og et par pensler som er beregnet til dette. Jeg bruker Snazaroo svamper og en pensel i strørrelse 2. 


Steg 1:  Legg på farge nummer 1 med svamp. Jeg har valgt en lysblå farge. 


Steg 2: Legg på farge nummer 2 med svamp. Jeg har valgt å legge på rosa. Så blender du fargene litt inn i hverandre. Vises veldig dårlig på bildet her.


Steg 3: Nå skal du legge på detaljene med pensel. Du velger en mørkere farge og bruker en tynn pensel. 


Det er ikke så vanskelig, men det kan være lurt å øve litt på f.eks. hånden din. Det hele utføres egentlig bare med å legge mer eller mindre trykk på penselen som du holder inntil huden. Du trenger ikke å lage det helt likt, her er bare å bruke fantasien !


Steg 4: Sjarmør-etappen ! Nå legger du bare de siste detaljene på. Her har jeg lagt på flere prikker med en tynn pensel, og hvite detaljer for å få litt mer effekt. 


Og til sist har jeg brukt glitter som er ment til ansiktet. Det kan vell aldri bli nok glitter ?


Lykke til !


by mlekoshi