Under bordet.

onsdag 30. januar 2013


Feber på nesten førti, sove litt her og litt der, neseblod, hodepine, hoste, snørr, kaldsvette, normal temperatur, feber igjen, sove litt mer. Slik går dagene. Det er ikke mye mer å si om dette enn at det er slitsomt for alle sammen, men mest synd er det selvsagt i de små. Ser ut som om hele uken går med til å være hjemme på skift. Håper bare det går fort over nå. Blir mye sykdom her nå, men hey: Det er slik vi har det nå!

Nå er jeg snart inne i uke 3 av styrketreningsprogrammet. Jeg trener sammen med min gode venn Øystein, og det går ganske så bra skal jeg være helt ærlig. Styrke er undervurdert. Tenkte jeg skulle lage et lite samle-innlegg med all informasjonen og nettsidene jeg har hentet informasjonen fra. Men først litt info om en av de store motivasjonsfaktorene mine: dokumentasjon på fremgang !


Før jul kjøpte jeg meg en treningsdagbok fra thatfeeling.no. Jeg kjøpte meg en blå bok, og så kjøpte jeg to andre bøker til mine treningskompiser i julegaver. Så nå løper vi rundt å rabler i bøkerne våre på SATS. Det er ikke slik at jeg har behov for å fylle ut alt i disse bøkerne. Den inneholder en treningsplanlegger, oversikt over kosthold mv. Jeg bruker i hovedsak treningsoversikten på styrke og kondisjonstrening, og syns det fungerer bra. Du finner også en treningsdagbok for jenter på get inspired. Hovedpoenget mitt er iallefall å dokumentere trening og fremgang. Det er utrolig inspirerende. 


Mitt styrkeprogram er på noen få øvelser, og jeg trener styrke tre ganger i uken. Jeg skulle egentlig begynne å kombinere med kondisjonstrening denne uken, men siden jeg har vært syk i over to uker så har det vært mer enn nok med styrketreningen. Før jeg begynner på styrkeprogrammet så varmer jeg opp med å ro 1 km på romaskinen. Jeg kjører også 1-2 runder med oppvarming på styrkeøvelsene med halve vekten. Styrkeprogrammet mitt har følgende øvelser:

Benpress - her har jeg økt belastningen med 30 kg siden første styrketrening, og ligger nå på 100 kg. 
Så kjører jeg 3 sett med 6-10 repetisjoner. 
Benk med manualer - jeg kjører frivekter med 3 sett x 6 - 10 repetisjoner. Jeg har økt med 3 kg på hver arm siden jeg startet.
Sittende roing - her kjører jeg 2 sett med 8-12 repetisjoner. Jeg har økt med til sammen 10 kg siden jeg startet.
Arnoldpress - 2 sett med 8- 12 repetisjoner. Har økt med 2 kg på hver arm.
Nedtrekk forran - 2 sett med 8-12 repetisjoner. Har økt med 15 kg siden jeg startet
Ez-curl bar eller vanlig stang - 2 sett med 8 - 12 repetisjoner. Har økt med 5 kg siden jeg startet
Pushdown - 2 sett med 8 - 12 repetisjoner. Har økt med 2,5 kg
På slutten av økten kjører jeg 2 sett med planke til max før jeg kjører to sett med planken på sidemusklene. Og helt til slutt kjører jeg den sære øvelsen glute bridge

Hele treningen tar som regel 1 time, og det hele skjer i et behagelig tempo uten stress. Du kjenner selvfølgelig at du er sliten i musklene når du er ferdig, men det er bare godt-vondt-sliten. Det kan høres komplisert ut, men det er det altså ikke ! Ingen vanskelige rare øvelser her, og det skal overraskende lite til før du ser resultater. Skal prøve å lage et litt mer beskrivende innlegg.. snart.
Og hvis du vil ha et ekstra lite trenings-kick så hvorfor ikke kjøpe noen freshe treningsklær ? *retorisk spørsmål ut i det store blogglandia* Jeg liker iallefall og se litt ok ut når jeg trener. Svett, usminket.. men i deilige og freshe treningsklær. 


Ingen kommentarer:

by mlekoshi