Snart mai !

søndag 21. april 2013

Jada, jeg vet at jeg har vært en dritt-blogger de siste ukene. Det skjer i flekkene, og er en naturlig konsekvens av et hektisk liv og sykdom. Men jeg har ikke glemte dere. Vi går nå inn i min "beste årstid". Da allergien legger seg litt, energien øker og vi alle sammen bare koser oss. Mai er liksom det første ordentlige vår-måneden, men det er alltid litt hektisk. Nå kommer17. mai og vi skal samtidig i 90-årsdag. I den anledningen har jeg tenkte å sy Hilde en ny fantasidrakt. Hun har vokst ut av festdrakten jeg brukte da jeg var like gammel som henne, og jeg har ikke funnet en festdrakt som er akkurat slik vi vil ha den. Vet ikke om noen husker det, men for tre år siden så sydde jeg (lille!) Hilde en fantasidrakt:
Tre halvdårlige mobilbilder av prosessen. Jeg var litt småstresset, så fikk ikke tatt så mange bilder.Jeg broderte både vesten og stakken med broderier i samme "serie".


Ferdig. Løsningen på forklet ble litt ad-hoc, så denne gangen skal jeg lage det på en helt annen måte. Ja, det var den forrige fantasidrakten. Denne gangen har snuppa blitt tre år større og har egne meninger om det meste pluss litt til (...). Så denne gangen blir nok drakten enda litt mer personlig i både farge og utforming. Jeg starter som vanlig for sent, men satser på at det går fint. Har alle tre symaskinene klare og da er det bare å komme i gang med engang stoffet kommer inn døra her. 

Drakten blir i gråblå ull med broderinger i blåtoner. Jeg planlegger et annet mer dekorativt forkle, tørkle og (hold dere fast...) en eller annen beltestakk. Så er det egentlig bare tiden som begrenser hva resultatet blir. DA har jeg skrevet det her inne, så da må jeg gjennomføre det. Jeg jobber best under press !Ingen kommentarer:

by mlekoshi