Schakenda boller !

torsdag 30. mai 2013


MMmmmMMM ! I helga testet vi Schakenda sine legendariske boller. Kjenner du ikke til Morten Schakenda ? Han var en av Norges beste kokker som pakket kokkeknicene og ble baker i Lom. Han er altså innehaver av kjente bakeriet i Lom. Oppskriftene florerer på nett, men anbefaler virkelig boken hans "om boller og brød og tilfeldigheter fra bakeriet i Lom".


Legg 200 g rosiner en halvtime i varmt vann, slik at rosinene blir skikkelig saftige. 

Rosinboller

1 kg hvetemel
1/2 l h-melk
150 g sukker
15 g salt
15 g kardemomme
1 stort egg
50 g fersk gjær
150 g smør i terninger. 


Elt sammen alle ingredienser unntatt smør og rosiner i bollene, og la dette elte i maskinen i 15 minutter. (Og det var nå, etter en herldig sviddlukt kom fra kitchenaiden, at jeg ønsker meg en kraftig Kenwood). Tilsett smøri små terninger, og elt deigen til den slipper kantene på bollen og alt smørret er eltet godt inn ( ca. 15min).
Hell vannet av rosinene og strø litt hvetemel over dem. Elt forsiktig inn i deigen. 


Form bollene og sett dem på stekebrett, dekk med folie og la heve til dobbelt størrelse. Pensle med egg og stek vedl 180- 200g i ca. 15 minutter. 2 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger sa...

De så jo bare helt herlige ut:) Schakenda kan det å bake. Her hjemme bruker min bedre halvdel hans bakebøker veldig ofte. Selv er jeg ikke noe gjærdeig baker, er mer kakebaker. Men spiser gjør jeg selvfølgelig:) Ha en flott kveld!:)

chenmeinv0 sa...

rolex watches
toms shoes
coach factory outlet
ralph lauren outlet
hilfiger outlet
true religion sale
san antonio spurs jerseys
celine handbags
polo ralph lauren
michael kors canada
20173.17chenjinyan

by mlekoshi