How to: Sugarskull facepaint

søndag 8. september 2013

Jeg har ikke vært "tilgjengelig" den siste uken etter ferien. DA temperaturdifferansen mellom Tyrkia og Norge var på over 30 grader gikk vell kroppen i sjokk de første dagene for så å innse at løsningen var å bli forkjølet. Så her sitter jeg... forkjølet. Jeg HATER å være forkjølet. I tillegg til dette har jeg startet i ny jobb, og det krever alltid litt ekstra energi, og jeg har vært alene med ungene. Men alt går ! Selv om jeg kunne tenkt meg å begrave meg under dynen og komme frem om et par uker...

I dag var Hilde invitert i monsterbursdag, og jeg sminket ansiket som en sugarskull etter en av figurene i Monster High. Jeg tok med med kamera, og knipset bilder til en how-to-serie.Ansiktsmaling = mye rot, men veldig morro !


Begynnte med å male ansiktet hvitt. Det skal sies at vi har tuppert og sprayet håret hennes med farger for å gjøre det litt mer... monster. 


Du kan bruke hvilke farger du måtte ønske, men Hilde ønsket rosafarger. Her har jeg lagt på lyserosa innerst rundt øyet og et litt mørkere rosa rundt det innerste laget. 


Så malte jeg en sirkel med gråfarge rundt dette.


Jeg rammet dette inn med sort og malte små blå prikker rundt dette. 


Så malte jeg sorte sirkler rundt de blå prikkene. Jeg malte så gullfarge mellom de sorte små sirklene.


Nesen måtte også bli sort..


Og munnen malte jeg med sort maling.


Jeg laget litt sorte kvister ut fra den lange linjen ut i munnvikene og malte en lite blomst på haken. 


Jeg rammet blomsten inn med sort og malte sorte blader og grener. 


Jeg malte til sist en del detaljer slik som sort rundt øyenen, sorte prikker rundtom og hvite prikker inn i sirklene rundt øynene. Snuppa var storfornøyd og sitter enda her iført ansiktsmalingen som hun insisterer å ha på seg til pappaen kommer hjem i kveld. Sminken ble ikke perfekt. Pjusk kropp, utålmodig frøken ++ gjøre at det ble en del pirk og småfeil. Men dere skjønner konseptet !

by mlekoshi