DIY Heksefingre til Halloween

mandag 28. oktober 2013


Blir mye halloween nå - men det er vell stortsett det vi surrer med om kveldene her nå. I dag lagde jeg heksefingre. Kjempe-ekle og perfekt for halloween-festen ! Det er egentlig vanlig kjeks, og de er kjempegode. 


Oppskriften er som følger, og lånt fra her:

2 egg (store)
1 ts vaniljesukker
115 g usaltet ekte smør
65 g melis
60 g sukker
235 g mel 
1 klype salt
ca. 30 skoldede mandler.

Del eggehviten og plommen fra ett egg og bland sammen plommen med egg nr. 2. Sett til side eggehviten for å pensle fingrene før steking. 

Ha melis, sukker, salt, vaniljesukker og smør i kjøkkenmaskinen og bland godt. Tilsett eggene og kjør maskinen i et par minutter før du tilsetter melet og blander det godt sammen. Ha deigen i plast og sett den i kjøleskapet i ihvertfall 1 time.

Skold mandlene og bruk en skarp kniv til å gjøre neglene ..mindre pene.. 

Når deigen har stått lenge nok så tar du ut halvparten. Del i ca. 15 deler og form slik som på bildet over.  Ta så ut den andre delen av deigen og gjennta det samme med denne. Bruk en skarp kniv til å lage riller der knoklene skal være. Pensle fingrene med eggehvite og sett på mandelen. Sett så brettet i kjøleskapet i ca. 15 min. før du setter dem inn i oven på ca. 175 grader i 12-15 minutter. Grunnen til at deigen kjøles ned er for det første at den er enklere å jobbe med, og for det andre at den ikke skal flyte mye ut i ovnen.Bruk bake-kakao og påfør med en pensel for å få dem til å se litt skitne og enda mer ekle ut ! 


Lurer på om noen av de 20 jentene som kommer hit på torsdag tør å smake på dem ?!


Møt forresten de nyeste tilskuddene i Halloween-stæsjet. Det vokser pittelitt hvert år - men i år skal vi jo ha stor bursdag så da har det vokst litt ekstra. Men jeg lover (kryss på halsen osv.) at vi ikke skal ta helt av (iallefall utenfor huset..). 

Hodeskaller her og her
Totalt creapy skjellett som kan bøyes og som er mykt å ta på her, og det lille bøyelige skjellettet her.
Og ikke minst - totalt dritskummel edderkopp fra herMohahhhhaahah !

2 kommentarer:

Karianne sa...

Fantastiske heksefingre!!!!

Karianne sa...

Fantastiske heksefingre!!!!

by mlekoshi