Mobil-jul !

søndag 29. desember 2013

Jeg har hentet bildene jeg har tatt i julen over fra mobilen til mac`en og tenkte jeg skulle dele dem her. Det er jo slik at det er mobilen man har for hånden når man egentlig hadde trengt en kamera.. og da blir det en del bilder med mobilen.


#1 - juleklippen i boks ! Peace folkens... eller no.
#2 - julesneen ! Den kom og så forsvant mye av den igjen..


#1 - Vi lager litt spesielle pepperkaker her hos oss. Jeg bruker en gammel og god oppskrift som ungene elsker. Jeg også. I år hadde vi hai-, krokodiller, kaniner, hus, lastebiler, dinosauruser og heksehatter-pepperkaker. I tillegg til de tradisjonelle. 
#2 - O`well. I år har jeg vært syk og jobber derfor med å fire litt på kravene til meg selv. *host* Jeg elsker å planlegge og lage forskjellige pepperkakehus fra bunnen, men i år gikk jeg på butikken og svelgte mange kameler, kjøpte det største ferdigpepperkakehuset jeg fant og kjøpte det med hjem. Teit å si at jeg svelgte kameler, for jeg syns jo det er mer enn helt greit at andre gjør det. Men trist likevel siden det ligger mye tradisjon i å lage det huset fra bunnen her hos oss. Så jeg ga meg selv et klapp på skulderen da jeg gikk ut fra butikken jeg. (Det hører med til historien at Hilde ble litt skuffet da jeg kom hjem siden hun var spent å finne ut hvilket hus vi skulle lage i år... Det får bli neste år.)


#1 - skistaffett-avslutning !
#2 - vi har ordnet oss en mer stabil varmekilde i første etasjen med disse råkule ovnene fra mill. Jeg legger ut flere bilder av disse når jeg skal legge ut bilder av rommene til August og kontoret som nå er ferdige.


#1 - MIDT i syingen av juleteppene og julestrømpene så sa min elskede symaskin "bRRRRbbbRrRRR.. pjiiiii" før den nektet å sy mer. Hallo ?!? Jeg var jo nesten ferdig jo ! Og det var bare fire dager til julaften ! Frank greide å overtale symaskinbutikken til å ta en full service selv om de egentlig ikke hadde tid. Hallelulja, og tusen takk til Frank. Det ble en kostbar affære, men go`maskinen fungerer igjen. Det skal sies at det er sydd veldig mye på denne de siste ni årene... og at jeg ikke har utført anbefalt service. 
#2- tester en ny for for quilting av teppet til Hilde.


#1- ordner mønster til julestrømpene. Her er bakgrunnstoffet til min og Hilde sin julestrømpe. 
#2 - Jeg broderer navnene til strømpene. Elsker maskinparken min !


#1 - Jeg tråkket på et glass-skår som satt fast inni helen min. Det gjorde LITT vondt å dra den ut ja. Men nå går det bra igjen, og det uten legebesøk. August fant det hele ganske traumatisk og løp på rommet og gjemte seg stakkars !
#2 - August overvåker broderingen av Hilde sin julestrømpe.


#1 - navnene er ferdigbroderte og strømpene er klar til å sys sammen.
#2 - Onkel Jøran klaget på at han ikke fikk noen strømpe når han kom hit, så nissen forbarmet seg over han, hehe. 


#1- julepynten til treet er klart til lillejulaften
#2- Chivas er kommet og er klar til julefeiringen.


#1 - lillejulaften-kos !
#2 - mammakos med verdens fineste jente !


Pynting av juletre !


Snoking i julestrømpen...


#1 - nom-nom julefrokost på julaften
#2 - Askepott på TV. Til og med August likte askepott.


#1 - Klar til julemiddagen ! I år startet jeg en ny tradisjon - jeg bestilte ekslusive svære Christmas crackers fra England  som jeg brukte som bordpynt. Anbefales ! 
#2 - Sjekk det utrykket !Gode fornøyde gutten.


#1 - Chivas var like vill som ungene når pakkene skulle pakkes opp
#2 - Julefilmer på TV. Luv it !Litt julegaver - dritkul kjøkkentimer, MAC tournierkniv. Vi fikk flere kniver til jul, siden Frank er en knivfantast -  jeg tør rett og slett ikke å røre de som er tatt ut av eskene siden jeg bare kutter meg selv og disse nye er himla starpe. Men Frank var som en liten unge ! Takk til dere alle.


Så hva jeg har fått kose meg med. Har du sett noe så nuskete ?!?! Lille Noah ble født en stund før jul og vi gleder oss masse til å bli kjent med han !


Julegave-himmelen - Jeg har ønsket meg denne lenge !


Og gjett hva vi fikk ? Et kitchenAid blender - nå skal det lages smooties, sauser mv. til den store gullmedaljen !


Og tilbake til det med ferdigkjøpt pepperkakehus - man kan sette et eget preg på det også. Her er vårt futuralistiske pepperkakehus. På grunn av tidsnød ble det laget like før middag på julaften - men vi fikk iallefall laget et hus i år også. Det nydelige juletreet fikk jeg og Frank hos August i julgave og han har laget det i barnehagen. Nydelig !


2 kommentarer:

Janne Siren sa...

Kjedelig med maskinkrøll før jul. Hvilke maskiner har du?

Elise sa...

Ja, det var rimelig kjipt :) Jeg tenkte jeg skulle lage et innlegg om maskinparken og hva en bør tenkte på når en skal handle symaskiner :) Jeg har en kraftig Janome memory craft 6600 maskin og en janome broderingsmasking. I tillegg har jeg babylock overlockmaskin :)

by mlekoshi