Brrrrrrrr.... kald helg.

fredag 10. januar 2014


Som dere ser så har vi en kald helg her i Tromsø - nærmere 16-17 minusgrader på verandaen og her må vi kjøre på med blå.. eller kanskje til og med grønn skismurning. Brrrrrrr... Men jeg ser at det er kaldt rundt i hele landet.


Jeg tenkte egentlig at jeg skulle komme med et lite tips hvis du har et barn (eventuelt selv) som fryser på hendene og skal ut i kulden på tur. Hilde fryser lett på fingrene, så vi har lenge forsøkt å finne gode varme-løsninger for henne. Vi veksler mellom gode strikkede ull-tovede votter og disse isbjørn of sweden-vottene. 

I påsken går vi på tur i mange timer. Vi går på ski, vi graver oss ned og vi tenner bål. Og av og til er det ganske mange minusgrader, så da gjelder det å finne gode løsninger. Jeg har i flere år brukt engangs-hot pads som du også kan lese om her. Når ungene begynner å fryse på hendene (og til og med føttene) så åpner jeg bare et par slike pakker og legger ned i vottene. De trenger litt tid på å bli varm så jeg prøver å være litt "før" det blir for kaldt slik at de slipper å vente. Posene varer i opp til seks timer. Så når vi har pause og samles rundt bålet etter lek så blir de fort varme på både hender og føtter. Og alle vet at varme barn = glade barn. 

Hilde er på skitrening hver mandag og da er det ikke like lett å ha på seg tykke ullvotter. Skivottene er ganske tynne (selv om hun har den tykkere varianten) så sånn ca. midt i skitreningen begynner hun regel å fryse på fingrene og har bare lyst til å dra hjem. SÅ i går var jeg innom clas ohlson og bunkret opp på nye varmeposer, og planen er som følger: Ta med to par skivotter. Når vi kommer til treningen så åpner jeg to varmeposer og putter dem oppi et vottepar. Så når hun midt i treningen er kald på fingrene så bytter vi votter  og jeg putter varmeposene oppi de kalde vottene. Og vips så har vi hele tiden varme votter hun kan få på seg på trening. Smart, sant ? Nettopp derfor måtte jeg dele med dere nå som vi tydeligvis skal gå inn i kald periode landet rundt. Hold ut !Ingen kommentarer:

by mlekoshi