Tivoli i København

torsdag 24. juli 2014

Da må jeg bare beklage noen dager uten innlegg her inne, men vi har hatt veldig ustabilt nett som har gjort det vanskelig å få lastet opp bilder. Og ett innlegg uten bilder er jo ikke noe gøy. Iallefall ikke når jeg skal forteller om vårt besøk i erverdige Tivoli midt i Købehavn sentrum. 

Ja, det var altså i forrige uke vi var tre dager i Købehavn. Vi bodde litt utenfor på et hotell som var.. helt ok. Ikke mer, ikke mindre. Men det vi gjorde første dagen da vi kom oss inn til sentrum var å dra på Tivoli. Vi kom frem til inngangen ca. 20 minutter etter at parken åpnet, og da var det en del kø inn i parken. Men vi kom oss greit inn dit. Så her, slik som på alle parkene vi har vært på nå i sommer, så anbefaler jeg dere å være litt tidlig ute hvis dere skal unngå kø. Iallefall når det er høysesong. I parken betaler dere for inngang og for atraksjonene hver for seg. Inngang koster 99 DKR for alle over 8 år, og turpass koster 199 DKR for alle over 1 år. Du kan også kjøpe en all-inclusive pakke som koster 329 DKR for barn under 8 år år og 479 DKR for alle over 8 år. Da får du entre, turpass, entre til Tivoli sitt akvarium, ett måltid på utvalgte resturanter og en ballong eller bilde fra en av atraksjonene som tar bilder. Så det kommer vell ann på hva dere skal gjøre. Vi skulle være hele dagen og spise inne, så vi tok en all-inclusive. 

Området er utrolig koselig, og du får en skikkelig nostalisk følelse rundtomkring der inne - og alt var veldig.. ordentlig. Vi har hatt det veldig varmt i ferien, så vi har måtte fylle på med all slags mulig væske inne på fornøyelsesparkene. På Tivolig gikk det en del i slush hvor du kunne kjøpe påfyll, og så kan du kjøpe pepsi free refill til 65 DKR. Ellers så fylte vi på, og drakk en del vann underveis. Vi måtte også passe på at alle hadde solbriller og hodeplagg. Frank gikk på en smell i Bodø hvor han fikk solstikk, og det ville vi iallefall unngå på tur. 
Det er mye å se der inne og mange atraksjoner. Det kan derfor være greit å planlegge på forhånd slik at man vet hvor man skal starte. Vi var jo her når det var fellesferie, så det var selvsagt en del kø på noen av attraksjonene, men vi fikk tatt de karusellene vi ville ta. Det kan være lurt å være tidlig ute, og prøve karusellene helt bak i parken først, før resten av folkene når opp dit. På den måten unngår du de største køene, og når du kommer til den første delen av parken er trykket lettere der igjen. Hilde besøker Bolchekogeriet hvor de lager tradisjonell Dansk godteri. 
Herlige farger og lukter her inne !


Ungene våre tar litt forskjellige karuseller, men igjen kan det være greit å undersøke litt på forhånd om hvilke karuseller som er der og hvilke ungene faktisk KAN ta ift. høye og alder. Da kunne jeg forberede begge på hva de ikke kunne ta, og prøve å ordne litt avtaler om hva Hilde skulle ta med August etter at hun tok en karusell som August ikke var høy nok til å ta. Og ventetiden inneholdt gjerne litt is og belønninger på minsten.


Hvis det blir for varm eller for mye så kan det være greit å ta en liten pause inne i akvariumet til Tivoliet. Her er det kaldt, mørkt og rolig. Og mine unger elsker å se på fisker og lære om dem, så dette var midt i blinken da det et øyeblikk ble litt vell hett for minsten. 
Etterhvert måtte vi jo spise - og vi hadde all inclusive så vi kunne velge fra et utvalg av spisesteder og matretter ift. dette. Men inne på Tivoliet kan du velge mellom hele 45 ulike menyer, og det er Københavns største spisested. Siden det er så stort med så mye å velge mellom kan det også her være lurt å sette seg inn i utvalget på forhånd slik at du kjenner at NÅ må vi ha mat så vet du iallefall hva du kan velge mellom.  Vi endte opp på Woodhouse hvor vi spiste gode hamburgere. Jeg og Hilde med kyllingburgere og Frank og August med tradisjonelle i ulike typer. Vi hadde så mye påfyll vi ville av drikke, og etterpå fikk ungene selg lage seg softis med valgfri topping. Stor stas ! 

Mange av karusellene måtte vi kjøre sammen med minsten på grunn av høyde, og med eldste fordi at hun veldig gjerne ville det. Så vi voksne fikk tatt vår andel av morro vi også. Jeg digget Tivoli i København og har tro på at vi en dag kommer tilbake hit ! 
Ingen kommentarer:

by mlekoshi