Harry Potter: The exhibition i Norrköping

fredag 18. juli 2014


Det å dra på bilferie har sine positive og negative sider. En av de positive sidene er alt man opplever på veien og det at man kan være impulsive. Da vi kjørte til København på onsdagen så ramlet vi inn på Europapremieren på Harry Potter: The exhibition i Norrköping. Noen av dere som følger med fast her har mest sannynlig fått med seg at Hilde er en mega Harry Potter-fan. Vi snakker blodfan - som leser og hører på lydbøkerne hver uke. Så da vi ramlet inn her var hun mildt sagt ivrig (les: vibrerte). Egentlig er foreldrene også ganske glad i HP, og noen husker kanskje at vi for to år siden holdt Harry Potter-bursdag når Hilde fylte 8 år:


Iallefall - som dere skjønner så var dette stort. Utstillingen består av ting, kostymer, personer, rekvisita mv. fra filmene. Du får videre en lydgreie du har med og legger inn koder langs veien slik at du kan lære enda mye mer om alt fra filmene. Lyden er på svensk eller engelsk og Hilde hadde dessverre litt problemer med å forstå mye svensk så vi gikk heller rundt og leste og studerte. Det var dessverre fotoforbud inne på utstillingen, noe jeg fikk med meg etter å ha tatt et par bilder med mobilkameraet. Desverre - for det hadde vært mange fantastiske bilder der innefra. Jeg fikk da altså bare tatt 2-3 bilder fra inne på utstillingen og så resten har jeg lånt for å vise dere hva dette var for noe. Men inne i butikken fikk jeg tatt litt bilder. Gjett om noen var fornøyde når de kom inn til Ollivanders for å kjøpe tryllestaver - og andre fantastiske ting. Akk, for en opplevelse. Du får også tatt bilder ved inngangen med HP-bakgrunner. 


Det første som skjer at at små grupper blir sluppet inn i inngangsrommet - hvor det ble holdt en sortinghat-ceremony hvor hatten velger hvilket hus noen få elever får vite hvilket hus de kommer i. Hilde var jo råivrig og ble først valgt som en av tre. Jeg må innrømme at jeg sto med tårer i øyenene da jeg så hvor glad og opprømt hun var når hun satt på krakken og ventet. Veldig synd at jeg ikke fikk filmet eller tatt bilder av akkurat dette. Men hun havnet da i sitt ønskehus: Griffing. Fantastisk !Haha - her drar de opp skrikende mandraker fra pottene sine - en scene fra filmen. 

Veggen utenfor storsalen som har enkelte av de mange "proklamation"ene til Delores Umbridge. Her er huset til Hagrid - og du fikk til og med sitte i den svææære godstolen hans. Stolen, og alt ellers, var jo faktisk brukt i filmen og i den satt jo både Hermine og resten av gjengen. Så Hilde satt der en stund og strøk på det røde slitte skinnet i stolen før hun visket: "Tenk, nå har jeg sittet akkurat der Hermine satt!". Ja, tenk.Hehe - mange bevegelige bilder i inngangen. August studerer uglebamsene av Hedwig og Bertie Bott`s every Flavour beans. 


Ollivanders Wand shop. Hilde brukte laaang tid på å bestemme seg hvilken stav hun skulle ha, og endte opp med Snape sin stav. Hun forklarte at han tross alt var snill. August endte opp med en exibition tryllestav. Hilde brukte i tillegg litt av feriepengene på et samleobjekt: Hermines time turning necklace. Ah - lykke ! I går var vi i sentrum av København og brukte det meste av dagen til Tivoli der, samt til Ripley belive it or not-museumet. I dag har vi vært turister og handlet litt, loffet litt og vært på museum. Men jeg kommer tilbake med bilder og info om det i neste innlegg.Ingen kommentarer:

by mlekoshi