Ferieplanen i boks

søndag 24. mai 2015

Da har vi spikret ferieplanen. Nesten alt av overnatting og slikt er booket og vi har kanskje til og med litt rom for å være litt småimpulsive på veien ned og opp - men vi har egentlig et klart program der vi iløpet av ferien må holde oss til de ulike dagene og slikt. Men ferien vår blir iallefall sånn ca. slik i år:

1. Først kjører vi med bobilen ned til Kristiansand. Vi er ikke helt sikker på hvor vi skal kjøre på veien ned og om vi skal innom Hunderfossen familiepark eller lignende på veien. Men vi skal iallefall til Kristiansand hvor vi skal bo på en fin campingplass og være 2 dager i Kristiansand Dyrepark. På første dagen skal vi på den nye forestillingen med Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant.2. Så kjører vi videre og tar den raske danskebåten over fra Kristiansand til Danmark og til Djurs sommerland. Der skal vi være i et par dager og kose oss i parken vi aldri har vært i før. Nytt i år er ett helt nytt land: Bondelandet. Vi kommer til å bo på en fin campingplass i nærheten av parken.
3. Etter Djurs sommerlang vender vi nesen mot Paris - og da en tur innom Tyskland. Vi leter enda etter hvor vi skal stopp på veien her...

4. SÅ kommer vi endelig til Paris. Her skal vi være i fire hele dager - og to av dem kommer vi til å være i Disneyland. 
To av dagene i Paris skal vi bruke i Paris sentrum. Vi skal innom Louvre i Paris hvor vi blant annet skal se på mumiene. Vi skal se om vi kommer oss inom historisk museum hvor vi kan se på dinosaurus-skjelletter mv. Vi skal også innom Effiltårnet og litt annet som vi tar som det kommer. Kanskje prøve å slappe av litt ? 


5. Så snur vi nesen mot Danmark igjen, og også denne gangen har vi ett stopp i Tyskland. Hvor vet vi ikke helt sikkert enda.

6. Så er vi tilbake i Billund og vi skal bruke to dager i Legoland igjen og her skal vi møtes bestisen til August. Vi skal også ett par turer innom Lalandia badeland for å avkjøle oss etter dager i parken.


7. Etter noen dager i Billund skal vi kjøre helt til Ørebro hvor vi skal være i noen dager og blant annet besøke det fine badelandet...


8. Se vender vi nesen videre til et par overnatting i Byske camping - Ja, vi elsker femstjerners camping ! Og så vender vi nesen til  Norge og familie. 


Og vips så er en måned med ferie over og vi har enda flere hakk i erfaringsbeltet. Vi gleder oss til å reise på vår første bobilferie vi ! :)9 kommentarer:

Anja sa...

Anbefaler veldig en tur innom disse parkene i Tyskland : http://www.niedersachsen-tourism.com/muenchehagen-dinosaur-park og http://www.weltvogelpark.de/ og selvfølgelig stopp i noen skikkelige borger/slott! 😃

Elise sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Elise sa...

Takk for kommentaren Anja ! Det skal vi sjekke ut, men det spørs om vi rekker noen lengre stopp i Tyskland. Men tips og slott og borger mottas med takk :)

Anonym sa...

To dager i Disneyland kan bli lite da køene er enorme. Vi hadde 4 dager i fjor.

Elise sa...

Vi tenkte på det samme - vi vurderer 3 dager, men da blir det bare en dag i sentrum så vi må tygge litt på det :)

Anonym sa...

Ja er mange show også så man vil ikke få med seg alt på to dager om man skal se alt av show og hele parken. Nattshowet må dere få med dere men vær tidlig ute for å få gode plasser. Vi har to prinsessejenter så brukte mange timer i kø.for å hilse på disse. Ikke sikkert dere trenger det. Nyt ferien blir nok mange fine opplevelser.

Karoline sa...

Wow, det blir litt av en tur med mange opplevelser! Tipper barna er i ekstase over planene. Har dere tenkt over om det faktisk kan bli i meste laget for barna? At opplevelsene blekner i påvente av stadig nye parker og reisemål? Ikke negativt ment altså, jeg er bare nyskjerrig på planlegging av ferie med såpass store barn. Våre er enda så små at et par dager i en park er mer enn nok!

Elise sa...

Anonym; Ja, det ser ut som det blir tre dager i DL - vi gleder oss til nattshow og parader :) Ja, vi slipper nok unnav prinsessejaget fra eldste og minste er nok ikke så opptatt av dem. Men jeg tipper vi kommer til å bruke tid på å jakte på mikke og donald :)

Elise sa...

Karoline: Ungene gleder seg kjempemasse ! Nei, det blir nok ikke i meste laget for ungene. Jeg kan skjønne at andre kan tenke det.. Ja, til og med at andre blir stresset med tanke på å gjøre det samme. Men det er det noen som blir av roadtrip, parker og andre ting og. Vi skal ikke ha for lange kjørestrekninger, vi kjører rundt i hytta vår og de har vært i alle parkene bortsett fra to tidligere så alt blir ikke nytt. Våre barn er skolebarn og syntes det er supert med en slik ferie - ferien avsluttes med nesten en uke på hytta.

by mlekoshi