Paris sentrum - ferieinnlegg # 6

søndag 23. august 2015Her kommer det sjette (kronologiske) ferie-innlegget. Etter vårt tredagers besøk i disneyland Paris dro vi så til Paris Sentrum. Det å kjøre stor bobil i Paris har sine utfordringer, men vi kom oss til slutt frem. 


Vi kjøpte dagskort for transport på RAR og metro i sentrum slik at vi kunne ta så mye vi måtte på den ene dagen vi var inne i sentrum. Vi hadde planlagt å gjøre mye på den ene dagen og jammen var det over 40 grader den dagen vi var inne i gryte. Pjuh !

Vi besøkte først Triumfbuen - mye trafikk i området. Men RAR`en gikk helt frem til triumfbuen så det var ganske greit. Så vandret vi lenge og vell langs champs elysee og prøvde å finne ferm til vårt neste mål. Må veien handlet ungene klokker til skolestart og vi fikk sett på mye. 


Etter litt frem og tilbake kom vi frem til neste mål for dagen: Louvre. Museet er et av verdens største museer og det mest besøkte kunstmuseum i verden. Det er i seg selv et historisk monument og et sentralt landemerke i Paris på høyrebredden av elven Seinen i distriktet 1. arrondissement. Rundt 35 000 objekter fra forhistorisk tid og fram til 1800-tallet er utstilt på et område som dekker 60 600 kvadratmeter. Louvre var opprinnelig festning i Paris som ble bygd på slutten av 1100-tallet.

Det var selvsagt stappfullt midt i høysesongen - men vi hadde bare planer om å se deler av museet så vi unngikk flere av det største utstillingene. 
Deler av festningen i museet. Vi gikk ganske raskt til delen av museet vi skulle se på - og som vi hadde lovd Hilde å se på: Den egyptiske delen. Sarkofag - det var flere av dem her. Blant annet tilhørende farao Ramses III. 

Og det viktigste for Hilde på museet var å få se mumien - og her er den. Det var så sinnsykt varmt denne dagen så på Louvre jaktet vi rundt etter disse deilige luftkanalene som sendte ut kald luft. Mmmm...Metro-hopping til neste mål for dagen: Naturhistorisk museum. Det var August sitt mål for dagen og der skulle han se på dinosaurus-skjelett. Problemet var bare at de uten forvarsel stengte tidlig denne dagen. Det var en nedtur. Vi fikk sett noen av skjelettene gjennom vinduene da..

Mer metro-hopping til neste mål for dagen.. eller nå var det kveld. Vi vandrer ett stykke frem til Eiffeltårnet for å få tatt på det før vi dro hjem til campingplassen igjen. 

Utrolig mye detaljer på tårnet som vi vi ikke viste om. Det ser ikke så komplisert ut på de vanlige bildene i alle media. Vi hadde ikke tid til å stå i kø lenge for å komme oss opp på det første platået. Det var kjempelang kø og vi var slitne. Pluss det faktum at jeg har høydeskrekk. "Vi tar på tårnet !!!" 

Det var vår ene dag inne i sentrum - vi skulle gjerne vært der flere dager slik at vi fikk oppleve enda mer. Og det gjør vi sikkert også en gang. 


by mlekoshi