Elises biscotti

onsdag 16. september 2015


Jeg beklager fraværet den siste uken. Programmet har vært helt sprengt og jeg Frank har vært bortreist på jobbreise på Svalbard. Det er ikke alltid enkelt å sjonglere alle aktiviteter, men jeg prøver det etter beste evne slik som vi alle gjør. Her kommer ett lite bakeinnlegg - senere kommer det litt bilder fra kaoset hjemme igjen. Nå får gamlekontoret/gjestrommet kjørt seg...
Jeg ELSKER biscotti. Biscotti alene, biscotti til te og biscotti til en god latte. MmmmMmm. Jeg har tidligere skrevet om påskebiscotti her inne, men i det siste har jeg jobbet litt med å teste ut og tilpasse oppskriften min litt. Denne gangen har jeg laget biscotti med sjokoladebiter av mørk sjokolade og pistasjnøtter.

Ingredienser:

3 eggeplommer
3 ss vaniljesukker
150 g sukker
100 gram brunsukker eller lys brunsukker
3 eggehviter
1,5 ts bakepulver
Valgfritt: Litt sitronskall
400 gram hvetemel
ca. 200 gram lett opphakkede pistasjnøtter
ca. 150 gram opphakket mørk sjokolade

1. Visp godt sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en bolle.
2. Stivpist eggehvitene og bruk en pitteliten klype salt hvis du vil.
3. Vend forsiktig inn eggehvitene i blandingen med eggeplommer, sukker og vaniljesukker.
4. Rør nå inn litt sitronskall fra ca. en halv sitron hvis ønskelig, og da bruker du et zestjern for å få det veldig finraspet. Ha så i pistasjnøtter og sjokoladen før du forsiktig rører inn bakepulver og hvetemel.


Del deigen i to deler som du så ruller i to tykke pølser på et stekebrett med bakepapir før du former pølsene flate. Stek på 175 grader i ca. 35 minutter. Ta dem så ut og del dem umiddelbart opp i skrå biter som er ca. 2 cm brede. Du kan nå ettersteke dem ett par minutter eller bare la dem avkjøle på rist. Oppbevares i lufttett emballasje.  Nytes til en god kaffe, te eller bare alene. MmmmMm.


1 kommentar:

Fam sa...

Hm.. Kommentaren min kom ikke med? Skulle bare si at de var nydelige 👍🏻💜

by mlekoshi