Jeg beklager fraværet den siste uken. Programmet har vært helt sprengt og jeg Frank har vært bortreist på jobbreise på Svalbard. Det er ikke alltid enkelt å sjonglere alle aktiviteter, men jeg prøver det etter beste evne slik som vi alle gjør. Her kommer ett lite bakeinnlegg - senere kommer det litt bilder fra kaoset hjemme igjen. Nå får gamlekontoret/gjestrommet kjørt seg...
Jeg ELSKER biscotti. Biscotti alene, biscotti til te og biscotti til en god latte. MmmmMmm. Jeg har tidligere skrevet om påskebiscotti her inne, men i det siste har jeg jobbet litt med å teste ut og tilpasse oppskriften min litt. Denne gangen har jeg laget biscotti med sjokoladebiter av mørk sjokolade og pistasjnøtter.
Ingredienser:
3 eggeplommer
3 ss vaniljesukker
150 g sukker
100 gram brunsukker eller lys brunsukker
3 eggehviter
1,5 ts bakepulver
Valgfritt: Litt sitronskall
400 gram hvetemel
ca. 200 gram lett opphakkede pistasjnøtter
ca. 150 gram opphakket mørk sjokolade
1. Visp godt sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en bolle.
2. Stivpist eggehvitene og bruk en pitteliten klype salt hvis du vil.
3. Vend forsiktig inn eggehvitene i blandingen med eggeplommer, sukker og vaniljesukker.
4. Rør nå inn litt sitronskall fra ca. en halv sitron hvis ønskelig, og da bruker du et zestjern for å få det veldig finraspet. Ha så i pistasjnøtter og sjokoladen før du forsiktig rører inn bakepulver og hvetemel.
Del deigen i to deler som du så ruller i to tykke pølser på et stekebrett med bakepapir før du former pølsene flate. Stek på 175 grader i ca. 35 minutter. Ta dem så ut og del dem umiddelbart opp i skrå biter som er ca. 2 cm brede. Du kan nå ettersteke dem ett par minutter eller bare la dem avkjøle på rist. Oppbevares i lufttett emballasje. Nytes til en god kaffe, te eller bare alene. MmmmMm.
1 kommentar:
Hm.. Kommentaren min kom ikke med? Skulle bare si at de var nydelige 👍🏻💜
Legg inn en kommentar