Høst og allergi

mandag 21. september 2015
Mens de fleste av dere andre koser dere med starten på høsten med gyldne blad som faller rundt dere når dere går deilige kveldsturer og nyter den crispe luften, tenner stearinlys og kryper under pleddet så prøver jeg å nyte det samme. Men hver høst kommer allergien snikende. Jepp - that is right. Jeg har ulike allergier. Hele året. Husstøvmiddallergi, atopisk allergi og kronisk elveblest. Luv it, sant ? Jeg liker likevel høsten - hvis ikke skulle jeg kanskje ikke bodd så langt nord ? Vell, så enkelt er det kanskje ikke. Men vi prøver å nyte alle årstider. Til og med når solen er borte herfra altfor lenge. Men likefullt er det et hardkjør med smøring, bad og antihistaminer fremover. Mer enn resten av året. Men siden jeg har hatt det siden jeg var liten så har jeg lært meg hva som fungerer og hva som ikke fungerer. 


Når andre finner frem vinterdynen så prøver jeg å finne en litt tykkere dyne som samtidig ikke er for varm. Fant for en liten stund siden en dyne fra Høie som heter climarelle. Den varmen men kjøler samtidig. Det verste huden min får er når det blir for klamt og varmt. Så denne har fungerte greit de siste ukene. Jeg kan liksom ikke ligge i bare lakenet hele året. 

En annen ting vi skal ordne nå er faktisk varmepumpe. Huset vårt, slik som mange andre nye hus, er altfor tett. Det er ikke bra for allergikere. Vi var egentlig på utkikk etter en luftrenser og fikk plutselig vite at en varmepumpe renser luften mye bedre med ett allergifilter - så da skal vi altså teste det. ALT for å få en litt bedre livskvalitet med bukt på allergien. Vi gleder oss !
by mlekoshi