Tilbygg

lørdag 26. september 2015

Det er ikke lenge til vi skal gå i gang med å bygge ut huset vårt. Vi vil da få ca. 26 kvm + kanskje en veranda ekstra. Det er sårt trengte kvadratmeter altså ! Jeg gleder meg som en liten unge til å innrede de nye rommene.

Det blir altså en liten bod som må romme mest mulig, et kontor og en TV-stue. Og ENDELIG skal jeg få opp symaskinparken og finne frem de kreative sidene min som jeg har måtte grave langt bort bak i hodet siden hele maskinparken måtte flytte inn på boden. Og som du kan se hver hvor jeg viser frem hele symaskinparken så er jeg glad i å sy og være kreativ.

Tilbygget i seg selv er ikke så stort, men det har høy takhøyde slik at vi vil likevel føle at det er ganske stort.

Planene er egentlig litt klare, selvsagt... jeg elsker å planlegge, så jeg tenker å dele noen av tankene med dere. Det er jo den største oppussingen vi har gjort. Vi skal jo faktisk bygge ut !

Her har jeg laget en plantegning over 2. etasje og tilbygget er på siden av stuen/kjøkkenet som vi har i dag. Rommene i tilbygget er merket med 1, 2 og 3. Mellom stuen vi har i dag og tilbygget samt begge rommene i tilbygget skal vi har skyvedører slik at de ikke tar så mye av rommet.

Stue (3)

Stuen er kanskje på ca. 15 kvm - ikke stort, men det skal være høyt under taket. Dette blir en TV-stue hvor vi kan trekke oss tilbake når vi skal være litt i fred fra unger, støy og alt annet. Stuen skal ha en stor skyvedør av glass som går ut til en liten veranda på baksiden. 


Vi tenker å bygge en plassbygd bokhylle som går helt opp til taket. Vi skal ha en sofa, men har ikke blitt helt enige om hvilket farge enda. Det blir kanskje av samme type som vi har i stuen i dag. Vi skal ha en ny TV, så der må vi bli enige. Frank vil ha størst mulig, jeg vil ikke ha en spesielt stor. Vi skal ha en fondvegg som knytter sammen alle rommene i andre etasje med fargen St.Pauls blue. Kontor / gjesterom (2)

Endelig skal jeg få et lite rom hvor jeg bare kan være meg. Sy, surre på MAC`en og gjett hva mer ? Ingen TV, men en vanlig enkeltseng. Her kan vi ha en til gjesteseng, men for det meste vil den nok være en daybed hvor jeg til og med (hysj, ikke fortell ungene...) kan snike meg inn å legge meg ned for å lese en bok. Heaven ! 


Jeg har sett på den aller største Nordli-hyllen fra IKEA. Den er hele 160 x 142 cm og skal romme alt fra papirer, tekstiler til hundrevis av sytråder. Alt pent pakket bort slik at de ikke lager masse rot. Perfekt ! Jeg må ha en relativt stor skrivepult til både PC og plass til symaskin. Jeg må også ha inn det store symaskinbordet. Og alt dette på et lite rom på kanskje 8 kvm. Spennende !  

Bod/oppbevaring (1)

Det minste rommet i tilbygget. Vi håper å få plass til et ekstra kjøleskap, et fryseskap og en garderobe for oppbevaring. Vi trenger altså en skyvedørsgarderobe og et fryseskap. Vi har ett ekstra kjøleskap fra da vi pusset opp kjøkkenet og så har vi en liten ekstra fryseboks. Men drømmen er faktisk et ekstra stort fryseskap hvor vi kan ha skikkelig system. 

Ja, det er iallefall litt av planen vårs. Vi skal ha fibergipsvegger og vi skal ha det listefritt. Jeg tror det blir veldig bra. Jeg tror vi trenger det. Men jeg tror også det blir slitsomt og selvfølgelig kostbart. Men nu kjør vi ! 


Ingen kommentarer:

by mlekoshi