Barnefotball og høstferie

onsdag 12. oktober 2016


I høstferien var hele familien med flere til på LFC fotballskole hvor Hilde deltok. Dette er en fotballskole for ungene som kanskje er litt ekstra interessert i fotball og de spilte fotball i femten timer på tre dager. Etterpå dro vi slitne og lykkelige hjem igjen. Og i løpet av disse femten timene hadde ungene fått oppleve en helt annen fotballkultur, et annet tempo og helt andre krav enn vi har i barnefotball her i Norge. Og det gikk bare strålende. Til og med testene, evalueringskjemaene og engelsken. Alt veldig u-Norskt. Og veldig effektivt. Veldig effektivt for de ungene som er ekstra interesserte. Jeg skal, dagen etter enda en kjedelig fotballkamp for Norge, ikke komme med et flammende innlegg om barneidrett og barnefotball i Norge. MEN jeg vil samtidig si at ingen barneidrett i Norge er så viktig som fotball. Ikke fordi at fotball er så himla bra å drive med, men fordi at så mange barn som driver med dette. Og ingen idrett er så komplisert å håndtere som barnefotball nettopp fordi at det er så mange som driver med dette - og fordi at alle har forskjellige ambisjoner. Putter du ivrige beskyttende foreldre oppi denne miksen så sier det seg selv at det av og til er oppskriften på katastrofe. 

En ting er i allefall sikkert. Hvis alle skal trene på akkurat det samme uten noen form for differensiering så mister du både de som har potensiale til å bli veldig gode, og også de som trenger mye veiledning. Og i Norge er vi så opptatte av å beskytte barna våre mot det som ut fra et foreldreståsted merkelig nok kan oppfattes som negativ forskjellsbehandling til at vi ser hva barnet faktisk trenger for å ha det 1. bra på fotballtreninger/kamper og 2. å bli en bedre fotballspiller. VI må tørre å innse og kunne si at barna trenger ulik trening/motstand for å oppnå disse to tingene. Jobber de med dette så vil barnet både ha det bra og etterhvert kanskje bli en god fotballspiller. Vi skal ha tilbudet til alle, også bredden, men da må vi også kunne differensiere. Hjertesukk herfra. 

Bildet hentet fra facebooksiden

Ellers så var høstferien både hektisk og bra for oss alle - vi bodde i bobilen fra onsdag-søndag. Og siden det ikke akkurat er sommer ute, men heller en veldig våt høst, så var det egentlig veldig greit å komme hjem på søndagen. 


Ingen kommentarer:

by mlekoshi