Advarsel: Juleinnlegg..

tirsdag 1. november 2016

"Hei hå, nå er det jul igjen !" - nei, ikke helt. Men hjemme hos oss begynner vi sakte å gå over i julemodus når Halloween er over.

Nå har vi riktignok en 12 årsfeiring til helgen igjen. Men SÅ er det altså juleforberedelse. OG det er trivelig. November er riktig nok i år en stressmåned med mye reisevirksomhet på jobben for både meg og Frank, men derfor har i ingen planer om å gjøre annet i huset enn kanskje å ordne litt på soverommet vårt og male ett par vegger. For det er jo i realiteten bare 4 helger til det er første søndag i advent. Og det går FORT. Nå syr jo jeg en del julestrømper – så tiden går i alle fall fort frem til sendefrister før jul på posten. Men i alle fall – nå er det tid for å ordne adventskalenderen, lage julegaveliste og små-handle litt julegaver og vaske og rydde. Se litt julefilmer, gå på julekino og bare slappe av før desember. Det vil si mellom jobbreiser og treninger. Men altså: Det er snart jul – tjohei ! Tenkte jeg skulle ta meg friheten til å dele noen juleinnlegg for å få delt ut julestemning til alle dere. For nå er det november, og julebrus og julemarsipan har allerede vært i butikken i flere uker.


Vi har hatt problemer med vårt juletre som vi kjøpte for noen år siden og reklamert på dette – vi har derfor fått et nytt annet tre, og har allerede måtte «testet» dette treet hjemme i stua. Det var litt rart – juletre i oktober. Det var bare opp i ett par timer før det ble pakket ned. Men det var altså lenge nok til at vi alle gleder oss til det skal komme opp igjen på lillejulaften. Men dere som liker å shoppe på nett og liker og ordne ting litt selv:


Her finner dere innlegg fra i fjor om hvordan du amerikanisererjuletreet ditt, og her er litt tips om hvordan jeg gjorde det med vårt tre for å få det til å skinne i fjor.  

Flere som skal ut å reise før jul i år – og ikke har bestemt seg for hvor? Vi var jo i London for å hente julestemning i fjor. Det er en av de beste turene vi har vært på noen gang. Anbefales virkelig !


Og som jeg skrev så rekker jeg enda å ta imot noen bestillinger på personlige julestrømper i tiden frem mot jul, så send bare en mail hvis du har spørsmål.  I helgen, mellom kampene på fotballturneringen Hilde deltok på, så fikk jeg sydd en bestilling som i grunnen har vært en liten utfordring: 4 strømper hvor 3 av strømpene skulle være rød/grønne og med totalt ulike stoffer. Altså, ingen like stoffer. Og siden det er 5-7 ulike stoffer på hver strømpe så måtte jeg grave dypt i stofflageret for å finne en løsning på dette. Men det ble bra – og nå er det fire store barn som har strømpen sin klar til jul.


Nå har jeg flere nye stoffer på vei som jeg gleder meg til å sy strømper av, og påfyll av de andre stoffene som det ikke er så mange igjen av.


Ingen kommentarer:

by mlekoshi