2017.

torsdag 29. desember 2016


Når den glade jul med sukkerkick og pengeforbruks-tåken har lagt seg så er du kanskje klar for blanke ark og både bedre kontroll på både økonomi og kosthold ? Vi snakker ikke om revolusjonerende greier som store slanke- eller trenings-kurer - men små endringer i hverdagen. 

Jeg tenker bare å dra frem innlegget jeg skrev for ett år siden: Planlegger 2016 - månedshandling/to-ukeshandling eller ukeshandling.

Og det jeg tenker mest på videre: 
"Og nøkkelen til å kunne måneds/toukes/ukeshandle er å planlegge godt. Og da finnes det mange fine verktøy på veien: Først må en kunne finne de gode tilbudene. Vi får faktisk ikke reklame i posten, så vi henter alle tilbudene fra nett og App`er på mobilen gjennom kundeavisen til de ulike kjedene. Så først finner du tilbudene og så setter du deg ned å lager ukesmenyer. Du trenger ikke å månedshandle. Du kan starte med å ukeshandle. Vi tenker å kjøre en periode med 2-ukeshandling for å komme skikkelig i gang igjen. Og når du først har gjort dette flere ganger så har du allerede "ferdige" lister som du kan bruke på nytt igjen og bare gjøre små endringer."

Målene for året 2017 - Fortsette med, og blir enda flinkere å holde oss til månedshandlingen og planleggingen. Bli enda flinkere til å finne på nye og spennende middager og prøve nye ting. For planlegging gir blant annet:

- bedre økonomi
- bedre tid
- bedre kosthold

Hva mer skal vi gjøre i 2017 ? Vi bruker jo alltid å planlegge store ferier og spennende ting allerede nå. Har vi tenkte mye på hva vi skal gjøre i 2017. Vell. Vi sitter litt i ro i båten akkurat nå. Ser hva som skjer de neste 2-3 månedene. Vi har, som jeg skrev, sykdom her i huset som vi må ta hensyn til og som vi må finne mer ut av. Hvordan det blir etter det må vi jo bare ta når det kommer. Men i år er det nok sånn at vi har mye aktiviteter med ungene gjennom treninger og tre store fotballturneringer. 

Men vi har tenkte å endre litt på noen ting i livet vårt. Vi har bestemt oss for å selge drømmehytten vår. Ganske enkelt fordi at vi gjennom våre liv akkurat nå ikke har mulighet til å bruke den nok resten av året utenom sommerferien, og det da blir for dyrt å sitte på denne hver måned gjennom hele året. Det stikker litt å hjertet på alle oss - men det vil endre mye for oss fremover. Vi må nok ty til å leie campingvogn når vi skal på turneringer, men pyttsann. Når det kommer i orden, det vet vi ikke. Men det vi har planlagt hvis alt blir bra i forhold til sykdom i familien, så blir det en del mer reising på oss fremover. Og da blir det oftere fine ferie-innlegg til dere her inne. Og er det noe vi ofte får positivt tilbakemelding på her inne så er det ferie-innleggene. Og er det noe som gleder alle oss å se tilbake på så er det nettopp feriene våre. Fri fra alt, og fulle av opplevelser. Vi kjøpte jo bobilen for å oppleve mye - og det har vi også gjort. Men nå har vi liksom opplevd mye av det vi kan oppleve innenfor rekkevidden vår med bobilen, og Hilde er nå så stor at hun har litt andre behov. SÅ nå tenker vi enda større. Barcelona, London igjen, andre storbyer... og så den store drømmen: USA-ferie. Men først: Sykdom bort, og salg av bobil. 


Ingen kommentarer:

by mlekoshi