Fremgang - og langhelg !

søndag 4. juni 2017



Unger altså - leker overalt. Sjokoladeflekker i nysofaen. Hytter laget med pledd overalt. Skittentøy og oppvask overalt. Likevel - verdens herligste 💙


For å få gjort alt vi skal gjøre helt riktig utenfor så har vi laget en liste (Ja, jeg veeeet ! Jeg er en listefreak) som vi bare krysser av for etterhvert. For denne gangen skal som sagt grunnarbeidet være riktig. Det er ikke så mange år siden vi malte huset sist - men da uten å gjøre grunnarbeidet riktig og med malingen som ikke var så bra. Vell - denne gangen skal det gjøres skikkelig. Så altså:

  1. Bytte materialer som trengs på både veranda og hus - vi har enda bord fra vi bygget tilbygget som er ferdig grunnet på en side.  V
  2. Skrape vegger/tak/lister osv. for løs maling - veggskrape
  3. Kraftvaske huset - Butinox kraftvask
  4. Male grunning på flater vi har skrapet hvor treverket har kommet frem og på baksiden av verandabordene som vi har byttet - Butinox Futura grunning
  5. Male vegger/dekorlister i fargen "refleksjon" i matt maling - Butinox Futura "Soft look".
  6. Male vindu/dører med fargen "Aske" - Butinox Futura vindu og dører
  7. Male metall-detaljer som er sorte og tidligere griset ut med maling med Hammerite i fargen hvit. 
I dag har vi altså fått gjort punkt 1 + litt annet her hjemme. Og etter en bomtur med for liten stige, kom vi oss endelig hjem med en stige som var lang nok. Vi har jo veldig høy vegg på den ene siden av huset.



Ja, vi har måtte skifte alle bordene på den ene siden av gelendret etter at vi bygget ut - så her må det tørke opp og grunnes på baksiden.

Her ser dere forresten de fine ekstra brede bordene fra Møre Royal i fargen grå som vi byttet for noen uker siden. Vi har også byttet stolpene og toppbordet ut med matchende materiale fra Møre Royal. Disse bordene er  dobbeltbehandlet med impregnering og olje som gir terrassebordene unike egenskaper med mindre flising og sprekking. Det er formstabilt og krymper derfor ikke - ergo vi kan skru bordene fast inn fra siden som er mye penere. Det er råtefritt - og krever lite vedlikehold. Treverket kan stå i 10-20 år uten behandling - men det som avgjør om du skal behandle det er hvordan du skal ha det rent kosmetisk - og da behandler du med Møre Royal olje i samme farge.

Vi valgt altså fargen grå - og vi har normal bredde på baksiden av huset og på fremsiden som vi jobber med nå (bildet over) så er bordene ekstra brede. Fargen endrer seg dog - spesielt når den står i sollys. Jeg ble overrasket da jeg sto på butikken og så at den grå materialen var så brun. Men det har allerede endret seg slik at den er enda mer grå nå etter kort tid, og da spesielt på fremsiden hvor vi har mest sol. Så da jeg leste litt nærmere om dette i katalogen deres i dag så jeg bildet produsenten hadde lagt ut av den grå fargen når den blir kjøpt og etter tre måneder:

Og til sist - fargeprøvene på det som blir fargene på huset vårt innen kort tid. Det gledes:


Ingen kommentarer:

by mlekoshi