Refleksjon og aske

fredag 2. juni 2017Langhelgen er over oss - og det er SÅ godt. Vi er enda slitne etter forrige helg og sykdom denne uken. Så det blir godt å ikke ha hverdag i noen dager. Vi skal ikke ligge på sofaen altså. Vi har planer om ordne den forsømte hagen, rydde både inne og utenfor. Vi skal sagt litt, men mest vaske. Vi skal skrape og rense huset før vi skal gå i gang med maling.


Som dere ser så er det litt småkaos her utenfor. Ikke totalt havari, men ikke trivelig. Og ikke oss. På sikt skal carporten bygges inn som garasje og dras litt lengre ut og vi skal ha asfalt her vi har stein. 

Men det vi skal gjøre NÅ er å male huset litt annerledes. Først skal vi imidlertid endre litt på dekorlistene rundt vinduene slik at de blir litt mer moderne. Så skal vi som sagt skrape og rense veggene før vi skal male huset. Men først skal vi grunne der vi skraper av maling osv. Viktig med godt grunnarbeid. Men jeg kommer tilbake til hvordan vi har tenkte å gjøre det ordentlig (denne gangen). 


Vi skal selvsagt rydde og ordne hagen som fremdeles skriker "viiiiinter!" - men huset skal altså males i en hvitfarge som heter "refleksjon". Dette er en hvitfarge som er litt lysere enn vi har på huset i dag. Det er en likevel en litt mørkere hvitfarge enn klassisk hvit som vi bruker inne, men fargene blir gjerne litt lysere når det kommer på utsiden av et hus. Vi skal male dekorlistene rundt vinduene med samme farge. Selve vinduet og dører skal vi imidlertid male i en mørk nøytral gråfarge som heter "aske". Ellers så skal det males litt detaljer og terrassen skal renses, lysnes og behandles i en helt ny farge. Ja, og så skal det komme hagemøbler her...


Og vi skal ikke bruke helt tradisjonell maling på veggene. Vi skal male med "Butinox Futura Soft Look" som er en matt maling. Det blir en veldig spennende kombinasjon med hvite matte vegger og "Butinox Futura vindus- og dørmaling" i mørkegrå. 

by mlekoshi