Bodø - flymuseet

søndag 6. august 2017

Etter at vi var ferdig med ferien vi i Danmark fløy vi rett tilbake til Bodø for å fortsette med ferien vår der. Vi skulle ta bare male en vegg i garasjen og endte opp med å grave dreneringen til garasjen og rive og legg en helt ny platting. Det ble mye jobb i ikke så bra vær - men resultatet ble heldigvis bra. Forhåpentligvis har vi ingen mer lekkasjer inn i garasjen og minimalt med fukt der inne.

Vi fikk imidlertid tid til å dra en tur innom flymuseet før vi dro videre til hytten etter en uke med jobb. Ungene elsker, som jeg har sagt hundre ganger, museumer så dette var midt i blinken. Denne gangen fikk farfar også se hvor ivrige de blir på museum.Museumet har en sivil og en militær del. Den sivile delen åpnet etter restaurering rett før jul - og den var blitt veldig bra nå. Tidligere likte vi best den militære delen, men nå er den sivile delen høyt oppe den og.

Den militære delen av museet. 

Hvis du er innom Bodø og har tid til overs - besøk flymuseet. 


Her er grønnsakshagen bak garasjen der vi grov opp dreneringen, fjernet fire trær og reddet grønnsaks og potetåkeren før vi la ny platting. Ingenting fra før var i vater eller vinkel, så dette var en utfordring. Men det ble bra.

Mobilbilde som viser en fornøyd gutt (i pysj) som har fått seg sin egen fiskestang, fiskeveske, kniv osv. Og veldig klar til å teste ut dette han har ønsket seg lenge på hytten.

Etter dette dro vi som sagt rett til hytten - her brukte vi en dag på å forberede ungene på at de nå skulle være uten oss en uke. Ikke det at vi ikke trodde det ville gå som smurt, men vi vi kjenner mistemannen som har litt han må ha på stell når vi drar for å være trygg med seg selv + at vi ville ta litt av forventnings-trykket hans og får gjort noen av de tingene han har gledet seg til slik at besteforeldrene ikke måtte gjøre alt med en gang vi dro.


Treeing av ny-fiskestangen hans.

Fisking med ny-stangen - Hilde liker ikke å drepe fisken så når hun får en på stangen sier hun "unnskyld, unnskyld, unnskyld" X antall ganger før vi får sluppet de små fiskene ut igjen..

Første fisken ! Ikke stor - så den fikk slippe ut igjen. 

Båttur - i kanonværet før vi dro. Ungene hadde høy-sommervær opp mot 30 varmegrader mens vi var hjemme i Tromsø. Fantastisk for ungene. 

Fremtidig båtfører. 

Etter dette dro vi hjem og ungene koset seg en hel uke på hytten med besteforeldrene. 
by mlekoshi