Roastbiff på pelletsgrillen

onsdag 1. november 2017


Som jeg skrev i ett innlegg for noen dager siden så har far i huset fått seg pelletsgrill etter at han var på grillkurs. I helgene står denne her ofte å poffer litt røyk på verandaen - og jeg har avtalt å vise frem litt hva som lander på kjøkkenet etter et besøk på grillen. I helgen ble det roastbiff-pålegg. Og dette er jo en helårsgrill, så vi måker nok etterhvert bare rundt grillen for å komme oss til den nå som det snør mer og mer her i nord. 

Først litt info: Ungene min er dyre i drift. Ja er ikke alle det tenker du ? Ganske sikkert. Men mine er slike som liker dyrt pålegg. Av og til spiser de leverpostei og makrell i tomat osv. Men får de velge så er det en aller annen fancy skinke eller kjøttpålegg som står på ønskelisten. Og da med tilbehør. Eldste er fan av roastbiff eller provanc-filet. Og det er dyrt i de mengdene hun spiser.. En matpakke er da gjerne med roastbiff med litt havsalt, peper og sprøstekt løk. Så en av grunnene til at mannen fikk seg ny grill var nettopp at han skulle kunne lage pålegg som både smaker mye bedre og er billigere en de du kjøper ferdig på butikken. Vi deler det opp med oppskjæreren vår vør vi vakumpakker det hele. 

I helgen var det altså roastbiff som skulle lages. Vi brukte den aller mest nøytrale av pelletsene du får kjøpt og så kjørte vi på noen få timer på verandaen. 

Til dette kjøpte vi flatbiff fra Eide handel som vi surret inn for å skape en lett skjæreflate. Vi rullet den på stekepannen i noen få sekunder får å få en liten overflate på kjøttet før vi la det på grillen. Noen timer etter - en roastbiff som smakte YPPERLIG ! Og mye av den også.


Her har vi kjøtt for ett par uker iallefall - og Frank kan fortelle at smaken bare ble bedre og bedre de første dagene. Alt saften og smaken fremdeles inne i kjøttet. 

Ingen kommentarer:

by mlekoshi