Å planlegge drømmereisen

mandag 29. januar 2018

REKLAME/SAMARBEID

Som dere vet så er noe av det vi setter "høyest" i familien vår er våre ferier sammen. Vi har sikkert ti ferier allerede halvveis planlagt eller på ønskelisten vår. Og vi har vell alle sammen iallfall en drømmeferie vi MÅ oppleve en aller annen gang. Enten tidlig i livet, med familien eller senere i livet. 

Vi har alle de drømmene - mye ferie med familien vår og noen få ønsker til senere i livet når ungene kanskje ikke vil reise med oss mer. Vi fikk jo barn tidlig vi, og hvem vet - kanskje vi har barn som vil reise med oss i all fremtid. Det er greit og. Vi ønsker å oppleve masse med ungene våre. Drømmereisene står i kø: Men det vi ønsker aller mest akkurat NÅ er å reise til USA.Det eneste som stopper oss er det at feriene koster mye penger. Vi har mye vi skulle gjort her hjemme: Renovering av badet, ny garasje, ny trapp, nytt gulv osv. Men de har det meste av de store prosjektene på vent, for vi sparer til ferie vi - på egen reisekonto. Merkelig nok dukker det ofte opp utgifter som vi må hente ut av denne kontoen, men den har likevel vokst en del i løpet av det siste året. For at vi skal kunne reise på drømmereisen vår er trikset ganske enkelt: Planlegge godt (sjekke tilbud, priser mv.) og spare.

VÅR drømmereise

Vår drøm er å være i USA i en måned, ikke måtte spare på noe. Bo bra på ok hoteller, være i masse parker, besøke museum og smake oss gjennom masse resturanter og spiseplasser gjennom hele Florida. Hvis vi virkelig kunne gjort alt vi ville hadde vi også vært en tur innom New York, men vi innser at det blir for mye på kort tid. Men i Florida vil vi besøke Walt Disney, Universal studios, Discovery Cove, Kennedy Space Station, Bush gardens, Safari i everglades, giftet oss på Miami Beach (...), SeaWorld og et cruise.


Men vi drømmer vell alle forskjellig ? Jeg kunne også tenkt meg å dra til London igjen. Det er vell det beste reisen jeg har vært på. Men den tror jeg at jeg vil ta før jul igjen. Fantastisk by - og ungene elsket seg der.

Hvordan få råd til å reise på drømmeferien da ?

Uansett hvor du planlegger drømmereisen er det lurt å planlegge tidlig i forhold til kostnader. Sett opp et budsjett og se hvor mye det reise med alle opplevelsene vil koste. Så kan du vurdere hvor du kan spare inn penger. Er det noen plasser det er mulige å kjøpe Como-billetter til parker så kan du spare mye. Du får hotellpakker med parkbilletter (som også gir deg tidlig inngang før andre gjester), så her kan du spare enda mer. Når du setter opp budsjettet så være realistisk - det kommer til å koste mer enn du tenker i utgangspunktet. Og hvis du ikke har råd til å oppleve det du ønsker å oppleve når du skal reise dit, er det lurt å vente til det er mulig. Jeg har selv vært på en ferie en gang hvor mye gikk galt, og hvor vi endte opp med å ikke kunne oppleve det vi ønsket når vi var der. Anbefales ikke !


Lag deg en sparekonto. Jeg har en egen konto som jeg setter så-så-mye inn på hver måned. Hvis jeg gjør noe ekstra eller får ekstra penger inn av en eller annen grunn (kanskje jeg har jobbet overtid, kanskje jeg har sydd litt ekstra, kanskje jeg har fått i gave) så setter jeg halvparten av pengene inn på denne kontoen ved mindre det må gå til nødvendige gjøremål el.


Hva kan du gjøre mer for å få spart opp det du trenger ? Kanskje kutte ut å betale på et treningssenter du ikke har brukt på årevis (...), kanskje ikke kjøpe en caffe latte hver dag osv. Jeg slår et hardt slag for å spare mye inn på å handle lurt. Mat i Norge er svindyrt - og vi sparer mye i periodene vi greier å månedshandle. Men kanskje det er nok å skulle ukes-handle, eller to-ukeshandle. Du kan spare mange tusen hver eneste måned på å planlegge (og bonus er at dere mest sannsynlig får bedre kosthold også).

Her kan du lese litt om månedshandling:
- Nytt ferskt år - nye muligheter
- Månedhandling - HVORDAN ?

Noe annet som kan være greit er å rydde boden hjemme. Her kan det ligge mye gull. Jeg selger det meste av det vi ikke trenger når vi rydder. Klær, møbler, barneutstyr (du får mye for en barnevogn altså !), sykkelvogner, spark osv.


Vi har vurdert å flytte til en enebolig med utleie vi - da vil vi ha mulighet til å spare en del mer hver måned, og det er jo veldig greit.

Det er også andre muligheter hvis det skulle være helt krise: Å låne penger for å reise. Men dette burde absolutt være siste utvei, og bare hvis det er som en løsning på kort sikt. Trenger du imidlertid råd for hvordan du kan gå frem for å strukturere din privatøkonomi så kan du få hjelp til dette fra Sambla som driver med økonomisk rådgivning.


Planlegger du en drømmeferie i år, neste år eller om fem år for den saks skyld så start å spare allerede i dag. Legg en plan og sett inn tiltak for å nå målet om å reise på din eller deres drømmereise.Ingen kommentarer:

by mlekoshi