Helga vår.

søndag 19. august 2018

I helga har Hilde og Frank vært på den årlige høst-turen (treningsleir med kamp og sosialt samvær) med fotballaget - og jeg og August har holdt fortet her hjemme. Da koser vi oss med å filmkvelder, matlagning, handletur og nødvendigheter.

    


August har fått skoleklippen på plass han også - og han blir så stor når han klipper seg. Og jeg er ikke helt klar for at han skal bli SÅ stor enda. Men nydelig er han !


På fredag koset vi oss med film og snop - og på lørdag dro vi med buss på jekta. Der var vi innom stoffbutikken hvor August valgte stoffer på topper jeg skal sy til han - det er så herlig med unger som VIL ha klær som er sydd av mamma. Det går for det meste i camo-farger og militæreffekter, men likevel gøy å sy. Vi fikk også handlet inn det vi trengte til skolestart (noe vi har jobbet med hele uka til begge ungene): ting til penalene, klær, sko ++ Vi avsluttet lørdagen med enda en filmkveld.

I dag har vi brukt til nødvendigheter - det vil si at jeg har brukt tiden til nødvendigheter. August har koset seg med venner han - akkurat slik det burde være. Jeg har impregnert jakker, skolesekker og sko, vasket klær, merket klær, ryddet kjøkkenskuffer og ryddet og vasket huset - og nå er resten av gjengen kommet hjem. Frank har til og med baket kanelboller.


Nå har jeg og ungene merket alt til penalene med navn og funnet klær til første skolestart på tirsdagen. Nå skal vi bare pakke sekkene i morgen. Grunnen til at jeg ordnet alt dette i dag er at morgendagen går fort - Frank skal på jobbreise til tirsdagen (så han går glipp av første skoledag) og August har trening i morgen. Så plutselig er det kveld og altfor sent til å ordne alt klart. Og siden jeg er alene med ungene på tirsdagen ved skolestart så er mat-handling det eneste jeg rekker i morgen.

Jeg tenkte jeg skulle avslutte denne produktive dagen med skrive handleliste for neste uke, vaske sengetøy, svare på litt mail og legge litt planer. En veldig lite spennende - men produktiv dag altså ! Jeg holder på å knotter på et innlegg om smarte tips i hverdagen som jeg har plukket opp på veien.
Og så holder jeg på med en nytt prosjekt i tråd med mine tidligere innlegg om månedshandling: Matprepping. Spennende høst ! Og DER oppdaget vi at vind/regnjakken til August er for liten og det er meldt regn slik at han ikke kan bruke jakken han hadde tenkt å bruke da. Så da blir det ekstra hektisk i morgen før fotballtreninga. Det blir en tur på handlesenteret + flyplassen på vei til treningen.

Ingen kommentarer:

by mlekoshi