Året som gikk

onsdag 2. januar 2019

I dag beveget jeg meg utenfor denne beskyttede julebobla. Jeg og Frank startet på jobb i dag - og det var tøft og tre ut av det som kan beskrives som bomullstilværelsen. Vi har hatt lang juleferie, men den gikk likevel for fort. Bort fra snop, god mat og lange morgener. Det var godt å bare komme seg inn døren i ettermiddag og hive på seg pysjbukse igjen. Det er SÅ bra at dette er en kort uke. Det tar tid å komme i gjenge igjen altså ! 

Men jeg tenkte jeg skulle dele litt fra året som gikk - denne gangen deler jeg litt mobilbilder også - bilder som jeg ikke har lagt ut før her inne. Det er jo litt gøy det og. Året som var "went like this...":

- Januar -

Frisk start på året - jeg mener å huske at vi hadde det kaldt... Men vi startet med godt mot og nå skulle Hilde sitt nye rom komme på plass. 


Så da fikk vi planlagt rommet ferdig og gjorde oss klar til å starte på dette. Når jeg skriver dette blir jeg mer og mer klar over at jeg ikke har vist ferdige bilder av rommet som nå er 99 % ferdig. DET må jeg selvsagt gjøre. I alle tilfeller: Jeg startet å sy de nye putene jeg skulle selge. Hilde sitt lag deltok på futsal-seriespill og August spilte turnering. Jeg har slitt med ryggen i mange år - og etter å ha blitt nesten gitt opp av alle endte jeg opp på UNN og på ryggskolen. De vil egentlig ha meg med videre på et lengre opphold, men da må jeg sykemelde meg og være borte lenge. Jeg mistenker at det ikke vil hjelpe meg mer enn jeg faktisk kan hjelpe meg selv gjennom mobilitetsrtrening. Januar gikk fort....

- Februar - 

I februar produserte jeg puter til bedriften og vi fikk endelig startet på rommet til Hilde. Det var mye fotball også denne måneden. Vi hadde hele laget til Hilde hjemme hos oss på pizza- og fotballkveld - og plutselig ble Hilde skikkelig influensasyk. Hun var faktisk borte fra skolen en hel uke hvor hun nesten ikke sov. Jeg trodde aldri jeg skulle ha våkenetter med en tenåring, men hun hadde det forferdelig stakkars.


Rommet hennes ble nesten ferdig - men de siste detaljene måtte vente ganske lenge. Rommet ble 99 %  ferdig for ikke lenge siden og vi mangler nå bare en plate som skal være sengegavl. 

- Mars -

I mars startet vi med vinterferie hvor vi dro til Harstad for å slappe av og bade på grottebadet. Jeg opprettet nettbutikken - og Hilde var på besøk på jobben min en hel uke med jobbskygging. 


På slutten av måneden startet påskeferien - og vi koset oss først hjemme i noen dager....August fikk øynene opp for Lego Expert - som er lego for 16 år +. Jeg skjønner ikke hvordan han har tålmodighet til det, men han er så flink ! Vi var også en tur i Målselv fjellandsby med et fotballag som  hadde lånt Hilde for å spille vinterserien. Så da fikk vi kjørt litt ski igjen - herlig ! Hilde endte opp med ny blåveis - dere aner ikke hvor ofte det skjer at hun er full av blåflekker etter fotballen. August spilte enda en turnering og vi fikk installert varmepumpe - en kul sort en. Så dro vi til Levi for å stå på slalom i flere dager på slutten av påskeferien.

- April -

I april var det enda mer fotball - når jeg skriver det her så ser jeg akkurat hvor MYE tid vi bruker på fotball her i familien. Når vi summerer det opp så er det himla masse. Frank er lagleder og hjelpetrener på Hilde sitt lag og jeg er det samme på August sitt lag. Ungene startet seriespill og spilte treningskamper. 


Hilde klippet seg kort - og nå kunne hun bruke det nye rommet sitt. Jeg fikk et nytt og bedre system på arbeidsrommet mitt og er enda storfornøyd med det. Og så tok vi en stor avgjørelse: Vi voksne kjøpte oss hver vår solide el-sykkel. 

- Mai -

I mai begynte det å bli varmere her i Tromsø. Og det SÅ deilig hvert år. August og guttene på laget gjennomført dugnad - og vi koset oss når vi feiret 17. mai. 


Vi reiste til Narvik på turnering i år igjen - og jeg var syk i til sammen sikkert to måneder. Lavt immunforsvar og nada energi. Hilde fikk blåøye nr. X.. eller, denne gangen ble det det blåansikt. Slik er det med tøffe forsvarsspillere - kanskje spesielt jenter som nekter å syte eller klage. Jenter filmer ikke for si det slik...

- Juni -

Dere som var her i juni kjente nok litt på spenninga rundt ferieplanene mine. Jeg har tidligere skrevet rundt mine problemer i forhold til å reise, og samtidig trangen til å reise. I år var det veldig vanskelig å bestemme seg for hvor vi skulle dra og hva jeg faktisk turte. Men så satset jeg.. 


.. og vi bestilte deler av drømmereisen til USA. Drømmereisen var litt lengre og mer omfangsrik enn den vi skulle begi oss ut på, men vi skulle altså være to uker i Orland og kose oss i parker der. Så juni ble brukt til  å booke alt vi trengte, ordne ESTA osv. Været var virkelig sådær i juni - og jeg deltok i pissregn på kvaløydagene siden jeg sitter i bydelsrådet. Hilde fikk enda et blåøye på fotballen, og selv om det nesten er litt slik at man ler av det etter hvert, så føler jeg at jeg må forklare alle hvorfor hun konstant går rundt med blåflekker. Vi hadde enda enda en fotballkveld med pizza her hjemme hos oss. Og så satte vi i gang på reisen vi skulle på - først til Harstad hvor ungene fikk møte på oldefar som de ikke hadde møtt på en stund. Etter noen dager her så kjørte vi videre til Bodø hvor vi startet flyreisen fra.

- Juli -

Det var en lang reise, som jeg taklet forholdsvis greit. Vell fremme etter veldig mange timer på reise med ingen søvn og mye jobbing med meg selv var vi fremme i steinvarme Orlando. 


Orlando var GØY ! USA var annerledes - og vi vil veldig gjerne oppleve enda mye mer av USA. Det var en dyr ferie, men absolutt en stor opplevelse. 


Etter to uker vendte vi nesen hjem igjen. Jeg overlevde også denne flyturen, men himmel og hav det var tøft når flyselskapet krøllet det til for oss etter en forsinkelse i London. Vi endte opp med å måtte betale over 10 000,- for å komme oss den siste delen hjem. Noe vi fikk refundert etter klage når vi kom hjem. Likevel: Veldig kjip behandling som jeg ikke hadde lyst til å bruke tid på.


Når vi kom oss til Norge var vi en uke i Bodø på feriehuset hvor vi koset oss med litt bygging/jobb, en del fisking og avslapping før vi dro videre til Harstad hvor vi også bygget litt før vi dro hjem til Tromsø. 

- August -

I august hadde vi mer enn nok å gjøre utenfor huset. Plenen vår har takket for seg - vi vurderer sterkt å legge platting rundt hele huset... Og nå startet vi endelig på garasjen vi fikk godkjent av kommunen i fjor høst. 


August fylte hele 9 år - og begge ungene startet på skolen igjen - i 4. og 9. klasse. Herregud, så store de har blitt !


August fikk delta på sin første reiseturnering med laget - noe han har sett frem til lenge etter å ha deltatt på mange av Hilde sine turneringer. Det var gøy !  Vi bodde i telt, og det var ikke noe ryggen ropte hurra for, for å si det slik. Men når du ser hvor gøy ungene synes det er så er det verd det. 

- September -

Første helgen i september fikk vi endelig feiret August sin bursdag med vennene.


Den ble feiret med Jurrassic Park-bursdag - som var veldig passende etter besøket i Orlando. Alle storkoset seg ! Vi jobbet videre med garasjen vi - og vi var spylei av hele garasjen. Vi kan jo bygge jeg og Frank, og jeg tenker på oss som et godt team der. Men å grave ut, isolere og lage såle med armering (etter å ha bygget forskaling med fall på 1 cm pr meter må vite...) var ikke noe vi kunne og vi følte at dette egentlig var ganske tøft. 


Men da vi endelig fikk støypet sålen i september var det halelulja-stemning i heimen. Hilde dro på telttur med klassen - og jeg fikk kommet skikkelig i gang med sømmen til messene jeg skulle stå på. 

- Oktober -

I oktober var det... ja, dere gjetter riktig: Enda mer trening og fotball ! Og vi hadde enda enda en pizza-fotballkveld her hjemme hos oss. 


Pappa og mamma kom hit til oss i midten av oktober slik at vi kunne starte å faktisk bygge på selve garasjen nå som sålen var støypt. Og godt var det - pappa jobber ekstra hos en snekker og det er deilig med hjelp.


Og så ble garasjen ferdig (minus port, oppbevaring og dør) - og Hilde fylte hele 14 år  (hjelp !) ! Vi fikk feiret Halloween og vi fikk gått på innsamlingsaksjonen i år også.

- November -

November gikk superfort ! Hilde spilte turnering, vi voksne var på jobbreiser begge to. Og så fikk vi besøk fra Bodø som hjalp til med ungene mens vi var på reise begge to. Vi er ofte på reise, men sjeldent samtidig slik som nå. Det skjer ca. en gang i året, og da får vi hjelp.


Vi fikk sydd kjøttruller til jul, og Hilde sydde faktisk sin egen rull. Gøy ! Jeg fikk deltatt på en julemesse og jeg fikk stillings-kodeendring på jobb. Sånt skjer når man har over ti år på jurist-baken. 

- Desember -

Ja, nå har jo nettopp desember vært, så her er dere godt oppdatert. Men vi koset oss i desember - med familie og venner. Tiden gikk dessverre for fort i år også. Men slik er det alltid. 
Det var altså året vårt - veldig kort oppsummert. Håper dere er med oss videre !

Ingen kommentarer:

by mlekoshi