Deilig loff !

søndag 7. april 2019

Jeg baket i går 10 loff som jeg har fryst ned til konfirmasjonen. Vi testet ut frysingen for ett par uker siden og det gikk helt fint. Så nå ligger det ti loff på vent i fryseren - og alt som er gjort er bra !

Jeg tenker jeg at jeg skal dele oppskriften og fremgangsmåten med dere - og jeg skal både vise det og skrive det ned for dere. Nederst har jeg derfor lagt ut en video med fremgangsmåten.

Herlige luftbobler i deigen !

Til to loff trenger du:

1 kg hvetemel
7 dl vann 
20 g fersk gjær
20 g salt
(fint rugmel til strøing)

1. bland alt i kjøkkenmaskinen. Hold igjen 0,5 dl vann. Nå kjører du maskinen helt til alt er glatt og deigen slipper bollen. Så sper du sakte inn resten av vannet. Elt videre til deigen igjen blir glatt og slipper bollen.
2. Ha litt mel på bakebenken og ta deigen ut hit. Hold og strekk på deigen som en konvolutt. Nå fanger du luft i deigen og hjelper deigen med å veve glutennettverket som hever deigen. Legg deigen tilbake i bollen og la den ligg der i 1-2 timer under plastfilm. 

Hvis du ser filmen nedenfor så er det filmet fra steg 3. Disse to første stegene er altså ikke med på filmen.

3. De deigen ut på benken igjen og del den 2 to emner. Rundvirk emnene og strø litt mel over. La dem hvilke på benken i 30 minutter under plast. Jeg forklarer litt nærmere om hvorfor i videoen under.
4. Du skal nå folde deigen på samme måte som tidligere og legge emnene forsiktig i smurte former. Strø litt fint rugmel over og legg under plast. Skal stå i 1 time. 
5. Rett før stekingen snitter du loffen med en skarp kniv fra ende til ende. Kniven må være veldig skarp og du kan gjerne bruke et barberblad om du har det. Skjær inn ca 1-2 cm. Dette gjør at brødet åpner seg på toppen og ikke sprekker opp ellers. 
6. Stek umiddelbart etter snittingen. 220 grader på ca. 35 minutter. Jeg deler et triks om hvordan du kan få sprød skorpe i videoen. 


2 kommentarer:

Tonje sa...

Tusen takk for oppskriften!! De så jo så flotte ut:)

Elise sa...

Ingen problem! De er kjempegode :)

by mlekoshi