How to - konfirmasjon

fredag 5. april 2019

Herregud for en uke dette har vært - med masse masse snø, sykdom og mer sykdom. Og på mandag opplevde vi at noen stakk hull på det ene dekket på bilen vår. Så denne helgen kunne ikke komme fort nok. Ikke det at det er en avslappende helg egentlig. Men det er likevel mer pusterom. Jeg og August skal ha fotballturnering - og de andre to skal fly til Bodø for å hente bunaden og feire 75-årsdag. Så ikke avslapping altså. Men hyggelig !
De nydelige søljene fra Sylvsmidja ligger klare til den store dagen. 

Jeg tenkte at jeg endelig skulle innlede hvordan vi jobber frem mot konfirmasjonen - for det er snart bare en måned igjen. Det går rasende fort frem til da. Men jeg TROR vi har ganske grei kontroll. Men her er altså huskelisten vi har jobbet etter (og har huket av for det som er gjort):
  • Gjesteliste ⎷
  • Invitasjoner⎷
  • Sjekke lokalet en gang til (utstyr mv.)⎷
  • bestilling av mat som skal bestilles
  • bunaden ⎷
  • skrive ledig talen 
  • Bestille dukene⎷
  • Ordne servietter⎷
  • Ordne borddekorasjoner
  • Ordne lys
  • Bordkort
  • Dekorasjoner til inngangen
  • Blomsterdekorasjoner
  • Filmen som skal vises
  • Hemmelig gave til talen ⎷
  • Gaven fra oss
  • Dekorasjoner til lokalet ellers
  • Dekorasjoner til matbord/kakebord
  • Ordne matliste⎷
  • Ordne bakeliste⎷
  • Lage en plan for å ta bilder under selskapet
  • Dress+ sko Frank
  • Dress+ sko August
  • Kjole+ sko meg
  • Ordne drikke til festen
  • Ordne til minnebord
  • Bok til gavebordet
  • Bestille frisørtimer
Vi skal ha en blanding av koldbord, tapas og litt varmmat. Vi er ca. 35 personer i selskapet. Her er maten vi skal ha:
Brødmat:
  • 8-10 Loff
  • 2-4 Focaccia
  • 6-8 grovere brød

Varmmat:
  • Karbonader - lage 35 stykker
  • Tilbehør karbonader - syltet rødløk og karamellisert løk. 
  • Kyllingspyd - ca. 60
  • Saltbakte poteter 
  • Vårruller - ca. 70 stykk
  • Tapasboller - ca. 100 stykk

Kalde retter/koldbord:
  • Laksewraps
  • Eggerøre
  • Laks
  • Reker
  • Hjemmelagd roastbiff
  • Spekemat på fat
  • Skinkestek oppskjært
  • Fenalår, rømme og flatbrød

Diverse annet til maten:
  • Sennepssaus til laks
  • Majones og sitron til reker
  • Grønn salat
  • Eggesalat
  • Potetsalat
  • Frukt
  • Druesalat
  • Godt smør
  • Sørsøt saus til vårruller
  • Dressinger (aoli, pesto, fylte oliven)

Drikke:
  • Kaffe
  • Vann med smak på flaske
  • Mineralvann og juice på glassflasker

Og her er kakene vi skal ha:
  • 2 x suksessterte
  • pavlova
  • Brownies
  • Verdens beste stor
  • Gulrotkake
  • Kransekake
  • Ostekake (med bringebærcoli)
  • Trøffelkake (med bringebærcoli) 
  • Selve konfirmasjonskaken

Det var vell det jeg kom på nå - og det skal sies at vi skal lage nesten alt selv. Det eneste vi ikke skal lage ett par av kakene. Så neste post om konfirmasjonen blir ift. hva vi starter å lage allerede nå og fryse ned. Lokalet igjen:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

by mlekoshi