Hvor er vi i verden?

søndag 7. juli 2019

Ja, for det kan jo i teorien være alt fra USA til hjemme - sånn helt egentlig. Og siden jeg ikke har skrevet mye om dette i år så skjønner jeg hvorfor jeg har fått flere spørsmål om dette. Ferie-innleggene er jo populære innlegg her inne, og vi finner jo på litt forskjellige sprell rundt ferie innimellom. Men i år har jeg som jeg har skrevet tidligere sittet veldig på hendene og bare avventet det hele. Og til slutt tenkt at det hadde vært fint om ferien egentlig bare ordnet seg selv - og det ble stress og ikke ha alt på plass denne gangen. Men som jeg hintet om sist så var det ene alternativet å bare dra til Danmark og slappe av.

Så det gjorde vi til slutt. Vi er ikke interessert i å bruke like mye penger på ferie i år som for eksempel i fjor. Vi har hatt en stor konfirmasjon, Hilde og Frank skal på treningsleir i Spania og Hilde skal på klassetur. Vi skal få på plass garasjeport, ordne ferdig rommet til August og når vi kommer hjem så starter vi på platting utenfor og rundt hele huset. I det hele tatt: Ikke interessert i å bruke en formue å ferie. Men likevel har vi et ønske om å feriere sammen - slik at også August får feriert litt i år. 

Og siden vi var altfor sent å bestille flybilletter osv. så ble flybillettene altfor dyre til at vi kunne holde oss til planen vår om en ferie som ikke koster skjorta. Nærmere bestemt: nesten 23 000,- kroner t/r Bodø eller Harstad og Billund. DET skjedde ikke. Så vi satt oss i bilen på fredagen og rullet ut av Harstad klokken 12. Og 29 timer senere så rullet vi inn på hotellet her nede i Billund. Da hadde vi hatt noen få stopp for å spise og en stopp på en time for å sove litt i bilen. Ungene hadde dyner og sov gjennom natten og deler av dagen - og det var de som ønsket at vi bare skulle kjøre direkte ute stopp. Men det var altså slitsom, det er det ikke tvil om.


Så her er vi altså nå - på det helt nye hotellet til Legoland: Legoland Castle Hotel. Dette hotellet åpnet vell for bare under to måneder siden og ligger vegg-i-vegg med parken. Vi ble veldig overrasket da vi kom inn på rommet her: Rommet er stort ! Og det har mage gode løsninger som passer oss perfekt og som vi savner på andre hoteller. Det eneste jeg har funnet ut av vi savner her på hotellet etter et par dager nå er skoskje på rommet - og mulighet til å vaske klær på hotellet. Men det siste har vi vell egentlig bare opplevd på hotell i USA så det forventer vi heller ikke. Det hadde likevel vært en fin ting å ha siden Lalandia badeland ligger rett ved siden av her og mange er ofte innom der og da får en del vask. Men igjen: ganske overrasket over hotellrommet. Og frokosten var bra den også. 


Rommet er så morsomt at det er gøy å ta bilder av det - ergo: Bildelasset over her. 

Vi fikk jo tuslet litt rundt i parken i går ettermiddag når vi kom hit - men i dag fikk vi en vanlig parkdag her. Så bildene under er noen fra dagens lille tur i parken. For det er ikke noen tvil: Etter turnering, lang kjøring osv. så sitter det litt i kroppen gitt. Nå har vi akkurat avsluttet dagen med ett par timer på badeland her på lalandia. Så nå er det bare litt mat på rommet og senga på oss alle sammen. Det blir godt ! 

Hvor går ferden videre? Vi skal faktisk bo her helt til torsdagen - og så skal vi være i København fra torsdag til søndag og da kjører vi hjemover igjen. Så litt over en uke borte på oss. I København skal vi kose oss med museer, Zoo og tivoli. Deilig avslappende altså. Hjemturen og hva vi skal gjøre da vet vi ikke enda. Men det blir nok sove-stopp på veien i alle fall. 

Jeg tenker denne gangen ikke å lage et vanlig innlegg om Legoland med informasjon - for det har jeg gjort mange ganger før. Jeg tenkte imidlertid jeg skulle samle tipsene på hvordan du kan være litt smart økonomisk på en slik ferie. Vi har nemlig ikke tenkt å svi av en månedslønn her når vi er her heller. Det vil si at vi planlegger litt lurt ift. overnatting, sesongpass, mat osv. Så de tipsene + andre smarte tips jeg kommer på underveis når jeg er her tenker jeg å dele når vi drar videre.3 kommentarer:

Gunn sa...

Hei!
Det hotellet ser fantastisk ut! Takk for at du deler så mye fra turene deres 😊 Det hotellrommet dere bodde på, stemmer det at det er 6 sengeplasser der? På bildene ser det ut til at det er en dobbelseng, i tillegg to køyesenger i gjesterommet. Men når jeg går inn på sidene til hotellet, så ser det ut til at de kun har 4-mannsrom..

Elise sa...

Takk foe hyggelig kommentar 😊 det stemmer at det var 6 sengeplasser på rommet vårt. Vi booket via Mail siden vi hadde sesongkort og derfor fikk rabatt og måtte booke der slik. Så da vet jeg ikke helt hvorfor vi fikk rommet vi fikk :) men det var romslig og fint :) jeg ville sendt de en Mail og spurt. God ferie !

Gunn sa...

Tusen takk for tipset, da skal jeg sende de en Mail og høre. ����

by mlekoshi