Smarte løsninger i hverdagen ?

tirsdag 31. august 2010

Ønsker tips til smarte løsninger i hverdagen - som vi faktisk greier å gjennomføre. Vi greier fra tid til en annen å lage matpakker kvelden før.

Eller.. ikke bare smart løsninger - men løsninger for å få hverdagen BEDRE. Mitt nyeste påfunn er å høre på lydbok på vei hjem fra jobb for å stress ned. Jeg hater hjemturen, med over en time kjøretid, innlagt en handletur, henting på barnehagen før jeg drasser inn på SFO med tunge August på armen og stresser videre hjem. Det tar tid - og når jeg kommer hjem er det høyt tempo og høyt støynivå i huset mens jeg prøver å administrere hunder, unger og middagslaging. Urk. Og så kommer Frank hjem sånn ca. da når middagen er ferdig eller etter. Vi kan jo ikke gjøre noe anderledes - siden Frank har lengre arbeidsdager enn meg. Men det er ganske slitsomt. Derfor prøver jeg å finne på lure løsninger og løsninger som gjør dette enklere. Hm.. ja. Åpenbare løsninger er jo å handle på forhånd. Og høre på lydboka. Belønne Hilde for å passe på August mens jeg lager middag. What else?

Nå er det ikke lenge igjen til Hilde skal feire 6-årsdagen sin. Eller.. Det er vell 1,5 mnd til... så litt tid har vi jo. Som vanlig så blir det sikkert et tema denne gangen og. Her kan dere leser mer om 5-årsdagen til snuppa. Fikk aldri lagt ut alle bildene - som bildene der alle var utkledd og slikt. Da hun hadde 4-årsdag hadde tingelingbursdag. To og treårsdagene var vell egentlig prinsessebursdager. Så hva blir det i år da ?! Håper snuppa greier å bestemme seg litt tidligere i år. Jeg elsker jo å planlegge slike greier... Bare en tanke: tenk om vi en gang skulle giftet oss. Tør nesten ikke fullføre den tanken. For altoppslukende bryllupsplanlegging er ikke noe jeg ønsker meg. Så da er det vell best å ikke gifte seg. Haha. *sukk*6 kommentarer:

Liv-Inger sa...

Handle bare en eller maks to ganger i uka. Det vi har prøvd (merk: prøvd, nå som jeg er hjemme er vi ikke flinke til det) er å handle mandagene (til uka) og fredagene (til helga). Sett opp ukemenyer hver søndag, så slipper du å planlegge middager dag for dag. Og så blir det så mye enklere å skrive handleliste til mandagen når middagene er planlagt.

Anonym sa...

- Vask badet mens barna bader
- Forbred middag kvelden i forveien.

Elise sa...

Ja, det er nok lurt å ukeshandle. Enten en eller to ganger iallefall :) Tror vi skal gjøre det i dag jeg.

Hehe ja.. vi bruker egentlig badetide til å ligge på gulvet å halvsove når Hilde bader. Når August bader må vi sitte sammen med han oppi karret siden han enda er så liten :) Men middagen kvelden i forveien ? Det går vell ikke med alle middager ? Kommer kanskje ann på hva vi lager.. Hmm.. kanskje vi skal se om det går ann også ja.

Gode tips dere !

Anonym sa...

Nei, det går helt klart ikke med alle middager. Men med noen fungerer det. Og noen retter kan delvis forbredes. Jeg syntes også det er lettere å komme igang dersom jeg har satt frem det jeg skal bruke av tørrvarer, kjeler og redskap.

Ellers har vi også funnet en rutine på klesvask som fungerer veldig fint hos oss. Jeg setter på klesvask(er) ettermiddag/kveld, som jeg også henger opp. Min mann bretter sammen tøyet på morningen og legger det på plass.

Jeg finner også frem tøy meg meg og jentene på kvelden som jeg legger frem.

Vi er også så heldige å ha mulighet til å ha hjemmekontor. Jeg pleier derfor å jobbe 1 time på morngenen mens barna sover/er i ferd med å våkne/kler på seg/pusser tenner. Denne timen gjør at jeg kan dra hjem litt tidligere fra jobb. Men ikke alle har den muligheten.

Anette {foreldremanualen} sa...

Utrolig flott kake du lagde!! Jeg er også glad i temafester, selv om det skorter litt akkurat på det med kakene...

Eldstemann har bursdag rundt samme tid som jenta di ser det ut til, og vi pleier å ha Halloween bursdag for ham.

Stakkar, han har liksom ikke noe valg lengre, da resten av familien synes det er kjempegøy... Men vi har lovet at den skal bli skumlere for hvert år, og det er nok for ham! ;-)

Elise sa...

Hmmm - hjemmekontor høres forlokkende ut :) det hadde løst MYE ;)

Anette : ja,temafester er stor stas :D lurer enda på hva som blir årets tema altså... Har enda litt tid på oss. Vi bruker å ha Halloween fest hvert år vi :) med flere i gaten sammen - og voksne må og kle seg ut :P

by mlekoshi