1. søndag i advent

søndag 28. november 2010

Dagen i dag startet egentlig i natt da August slo seg vrang og skrek av grunner som jeg ikke skjønnte - og slik har han vært resten av dagen. Skriking, hyling, trassing, vondter og bare tull. Og en trassig 6åring på toppen - hadde det ikke vært for at jeg vet at folk missforstår så hadde jeg skreket ulv etter angre-skjema på barn altså. Himmel for et styr. La meg si det slik: den som skal være hjemme i morgen ofrer seg denne gangen. Av og til er det jo greit å være hjemme med unger som er litt slappe og syke - men ikke med denne tassen (denne gangen) nei. Han har ikke feber så da må jo medisinen fungere? Men dagen ble ikke bedre av at han brente seg på tre fongertupper og at det tydeligvis (fant vi ut i kveld) er er par store kuler bake i tannkjøttet. Stakkars - ille dette her. Dobbel øre og øyebetennelse, halsbetennelse, et par tenner på vei og så å brenne seg på toppen. Magen er jo heller ikke så bra når han går på antibiotika. Vi får se det ann litt og eventuelt dra tilbake til legen om det ikke blir bedre.Sånn bortsett fra hyling og trassing har dagen gått med til litt besøk og mat. Frank lagde de kjempegode kanelbollene sine og i skrivende stund er jeg på vei ned til syrommet mitt for å sy litt småting. Det er litt godt. Skal kanskje til og med nyte en kopp te og gossip girl der nede samtidig ?

EDIT: planen ble byttet ut med å sitte sammen med lillegutt å trøste - sikkert resten av kvelden tenker jeg ....


Dagens julegavetips : Velvære !

Velvære kan være så mangt og er ganske subjektivt. Noen blir glad for god mat, andre blir glad for en spa-time. Har først tenkt å tipse om et par fine norske butikker (for dere som har fått med dere E24 bråket om råsabloggere og skjult betalt reklame: this is all free).

Alveland er en nydelig butikk fra Andøya (hvor mine besteforeldre bor). Jeg kjenner ikke hun som driver butikken, men har handlet litt såpe fra henne til ungene og likte det veldig godt. Her får du kjøpt deilige kvalitetssåper uten unaturlige tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Kan spesielt anbefale badebombene som er utmerket for alle (til og med atopiske barn), bunadssåpen til dem som har alt (!) og multesåpen til nordlendingen. Og mye mye mer. Gi gjerne en såpe som ekstragave eller ta en titt innom gavepakkene i butikken.

Såpebobla er en kjempefestilig norsk butikk hvor de selger såper og utstyr som er importert fra det store utland. Jeg har selv brukt en del produkter derfra som jeg likte veldig godt, og snuppa elsker badebombene. De har stort utvalg av badebomber, fantastiske badetrøfler og herlige bademuffins. Her er det bare å slå seg løs.

Men det finnes så mye forskjellig en kan gi. Gi deilig krydder, gi hjemmelagd konfekt og karameller.
Gi god julete. Leste nå nettopp om noen som hadde drukket krutegod gløgg-te (jeg skal teste det altså...hørtes så godt ut!). Leste om noen som handlet ofte her inne på tetid, men har aldri prøvd det selv. Lunehjem er en annen fin butikk som har te. Gi gode viner til folk som liker å nyte litt god vin på sene kvelder.

Bak fantatiske julekaker, f.eks. en god og stor honningskake, som holder seg lenge. Gi bort en god film eller et gavekort på kino (kombinert med et "gavekort" på barnevakt til barneforeldre).

Og OM du er så heldig at du har noen som liker å lese bøker, og til og med kan lese engelske bøker uten problemer (for det er mye enklere enn en skulle tro), så ta en tur innom amazon. Gi bøker og litt god sjokolade og te sammen. Perfekt !

Ja, det var dagens tips. Nå ble jeg skikkelig klar for å handle julegaver, men det er jo nesten TO uker til lønna tikker inn på kontoen og galskapen begynner.3 kommentarer:

Liv-Inger sa...

Æsjda, ille med sånn hyling og trass. Her er det jeksler på gang. Det merkes på kveldstid, for å si det sånn. Eller i dag merket vi det for første gang på dagtid også. På morgenen i dag gikk tøtta bare rundt med knoklene i munnen og hylte. Ingenting hjalp. For å si det sånn, det gikk ut over gubben som hadde sin dag for å sove lenge i dag.

Kanelbollene ser kjempegode ut! Jeg bakte også kanelboller i dag. Men sånne jukseboller da (Møllerens). Og jeg bakte skoleboller. De ble gode faktisk (ikke som negerbollene mine)! Vi skulle få onklene til jentene på besøk nemlig. Drikke gløgg og kose oss. Men neida, det utgikk da eldstejenta begynte å spy! Ja ja, sånt hører adventstida til.

Ha ei fin uke!

Elise sa...

Ja jeg måtte redigere innlegget litt nå - sitter på gulvet inne hos lillegutt - ingen sying her nei.... Og i kveld oppdaget vi to svære kuler bake i munnen så her er det jeksler på toppen. Ja, og brente fingertupper. Fantastisk!!

Huff ja - god bedring til storesnuppa ! håper dere andre slipper unnav det der !

Unknown sa...

yum.. de kanelbollene så skikkelig gode ut:) og barn er ikke bare bare altså.. kjenner meg igjen der
Ha en super kveld videre

by mlekoshi