Et sengeteppe og en alenestund... og en legetime.

tirsdag 16. november 2010

Klokken 03:15 i "theelise"-residensen: Lillegutt er klar til å stå opp. Lillegutt kommer inn i sengen til mamma og pappa etter en stund med smokk-inn, smokk-ut, roping. Lillegutt bestemmer seg for å terrorisere mamma med stikking, hopping og tulling. Lillegutt sover ikke. Lillegutt legges tilbake i senga si av pappa. Lillegutt sovner etter en liten stund. Klokken er 04:30 Lillegutt står opp kl 06.


Jeg har bare bestemt at vi skal en tur til legen og sjekke ørene og mandlene. Han skal på ekstrakontroll hos legen etter forrige ørebetennelse uansett. Han er våken en god del ganger hver kveld for å drikke vann, få smokk og få kos. MÅ jo bare være noe rart med hele systemet ?! Kan ikke skjønne noe annet. Jaja...

Snuppa har åpenbarnet et stort behov for mamma og pappa tid. For det mest av kommunikasjonen hun gjør for tiden er gjennom roping, kjefting, sarkasme (!) og frustrasjon. Så da må vi bare begynne en plass. Hun er sjalu på lillebroren og for at han ikke får så klare beskjeder som hun får. Uansett... Vi har svømmingen med henne en gang i uken, og må få inn en annen kose-aktivitet med henne for å ha henne litt alene. Da oppfører hun seg på en annen måte. OG: hun skal gå lov til å se barnetv på rommet vårt. Men jeg takler ikke smuler eller dritt i senga siden jeg har så ømfintlig hud, så vi skal kjøpe oss et sengeteppe som er svææært slik at hun kan ligge oppå det og kose seg. Barne-tv situasjonen er i dag litt vanskelig siden hun blir veldig amper når lillebror ypper til bråk med å slå av TV, lugge osv. Så da skal hun få alenetid tenkte jeg. OG#2: Vi skal sette av en god alenestund hver kveld etter at lillegutt har lagt seg for å lese litt for henne før vi skal ha en alene-prat om hva hun enn ønsker å prate om og dele med oss. I dag hadde vi den første alenestunden, og hun pratet om dagen sin i et godt kvarter. Var sikkert veldig deilig for henne, for like etter sovnet hun som baby.

Derfor: løsningen på alt er et sengeteppe og en alenestund... og en legetime. Vell.. vi håper det skal løse noe og gjøre dagen for ungene bedre.

DAGENS JULEGAVETIPS !

Du kan ikke strikke men skal gi gave til noen som kan strikke. Kjøp deilig eksklusivt garn og legg ved en oppskrift. Du får også kjøpt ferdige pakker med garn og oppskrift. Kan anbefale oppskriten fra Dipped Infinity Scarf Kit med garn fra Tanis fiber og Fiddlehead mittens med garn fra hello yarn som de også selger som garnsett hos Tanis fiber.

2 kommentarer:

Liv-Inger sa...

Huff, skjønner at dere sliter om dagen. Håper legetimen kan gi dere en aha-opplevelse.

Så smart med egotid under barne-TV. Er ikke bare-bare med småsøsken som terroriserer TV-stunden. Her har vi heldigvis et ekstra TV-rom som de eldste kan trekke seg tilbake til ved behov. Godt for dem. Godt for oss. Alenetid før leggetid er sikkert smart. Godt det ble så vellykket allerede første kvelden :-)

Håper dere får litt mer søvn i natt!

Elise sa...

Takk :)

Ja, vi håper jo at en legetime skal løse problemene, men regner egentlig ikke med det.

Ja, de to dagene vi har praktisert egotid med Hilde har hun blitt en del bedre på opprørs-fronten. Høres deilig ut med et ekstra TV-rom !

Ha en fin torsdag ! :)

by mlekoshi