Happy Father`s day ... with macarons

søndag 14. november 2010

Håper alle fedre der ute har hatt en fin dag (og hvis ikke så er det sikkert en grunn til det...) og at alle har fått slappet litt av i dag. Vi har laget mat, sparket tur, vært en tur på julemessen på sykehuset her og en del andre sysler. Frank fikk nye skihansker, sokker og en genser fra ungene og var fornøyd med det - håper vi.


Jeg startet i går med å bake Franske makroner - og det tok litt tid gitt. Nå er det jo ny gossip girl episode i morgen og det spiser det en del Franske makroner så da måtte jeg jo bare lage. Og jeg har laget og laget og laget - og lært av mine feil til neste gang. Søker enda den perfekte smørkrem-oppskriften.

Pascals Franske makroner

240 g melis140 g finmalte skåldede mandler

3 stk eggehvite (fra store egg)

evt noen dråper matfarge eller litt kakaopulver

 

Forvarm stekovnen til 140 grader. Hvis du ikke har kjøpt ferdig-skoldede mandler så må du skolde dem. Det gjør du gjennom å skylde dem før du gir dem et knapt oppkok og lar dem ligge litt i vannet mens det avkjøles. Nå er det bare å poppe dem ut av skallet sitt.


Nå er det viktig å fjerne fuktighet - ellers så vil makronene sprekke under stekning. Tørk dem hele i ovnen på
 120 grader i 15 minutter før du mler dem opp så fint som mulig. La dem så avkjøle helt og nå må du tørke de malte mandlene i ovnen i 45 minutter på 50-70 grader.


Stivpisk eggehvitene. Sikt melisen og mandlene og bland dem sammen.


Rør sammen eggehvitene og mandle/melis-massen forsiktig med en slikkepott. Røren skal være litt rennende. 


Røren skal være litt rennende. Tilsett farge eller sjokolade om du ønsker dette nå.
 

Bruk sprøyteposer og fordel utover brettet med ca 3 cm avstand. Stekes i mellom 12-17 minutter avhengig av størrelsen på makronene og ovnen. Når du lykkes vil dem være sprø utenpå og myke inni når de er avkjølte og helt ferdige.Og sånn ca. midt i bakingen har vi det sånn - herlige småungene mine !Nå skal du lage smørkrem for å ha mellom makronene - og jeg hadde litt for mye tror jeg. Og jeg lagde nok litt for store makroner også... bedre når de er litt små. Som jeg skrev så leter jeg enda etter den perfekte smørkremen, men denne er ok:

55 gram romtemperert smør

4-5 dl melis (2 cups)

0.3 dl helmelk eller kremfløte (1 US fl. oz)

Miks sammen smør og litt av melisen. Ha i melka/fløten og miks godt sammen. Ha i melis, og eventuelt litt konditorfarge eller smak til du oppnår den konsistensen du ønsker.
 

Enjoy !

2 kommentarer:

an-magritt sa...

Dette så bare helt vidunderlig ut! Deilige makroner. Du er virkelig flink! Er sikker på at de smakte smashing!

Nydelig blogg du har, Elise!
Ha en god mandag. Klem fra An-Magritt

Elise sa...

Tusen takk for koselig tilbakemelding An-Margitt ! :)
Gleder meg til å følge med på bloggen din fremover :)

Tirsdagsklem herfra !

by mlekoshi