Egentlig så burde vi hatt fritak fra å betale full plass i barnehagen, for der er jo goklumpen nesten aldri. De siste ukene har han vært borte iallefall en dag hver uke. (Mener selvsagt ikke at vi skal slippe å betale full plass... er bare litt frustrert). Og det er bra at det nærmerer seg 2011 med nye sykebarn-dager på jobb for nå har jeg vell bruke 8 av 10 siden april, og jeg tror Frank har brukt like mange.

Som dere sikkert skjønner så våknet vi like festlig i dag som i går. Kjenner en rar følelse på armen etter å ha sovet skarve 4,5 timer i natt. Blir litt mer bevist. Skjønner at dette ikke er tiss, men diare i hele den nyvaska senga vår. Etterfulgt av lettere panikk, dusj og skifting. Ja, så i dag er han hjemme fra barnehagen. Han spiser heldigvis greit i dag, og har bare levert en tilsvarende bleie på morgenkvisten, så da håper vi at han er på plass i barnehagen i morgen til lunsj. Først skal vi til øre, nese- hals spesialist. Det kan bli spennende.

Over til noe litt er delikat. Jeg laget karameller i går. Nam nam ! Noen lettlagde karameller som ble passe harde syns jeg. Litt sånn suge-på-karameller. Fant denne oppskriften på nett og skrev den ned da jeg planla julebaksten. Nå husker jeg ikke hvor jeg fant den, for det var på en blogg, men her kommer den iallefall:Smelt 500 g sukker i en jerngryte. Ha tålmodighet - her skal det ikke gå så fort at sukkeret brenner seg. Du bør ikke forlate bryten, og bruk en tresleiv. Når den er ferdig er den lysbrun og klumpefri.


Kok opp 200 gram fløte med ei vaniljestang oppi. Husk å fjerne selve stangen når det er kokt opp. Hell så fløten oppi det karameliserte sukkeret. Pass opp, her bobler det kraftig !Rør godt rundt med sleiva og tilsett 200 gram setersmør. Kok opp massen og la det skikkelig boblekoke i 5 minutter.


Trekk gryten til siden og tilsett 50 gram kokosfett. Rør godt for å få det til å blande seg.


Kle en liten form med bakepapir og la karamellen stivne der oppi i noen timer i romtemperatur.


Del så i like store biter og eventuelt pakk på dem et belte med bakepapir før du eventuelt pakker dem inn i celofan eller lignende.


2 kommentarer:

Siw sa...

Må bare si at jeg er dødsimponert over produktiviteten selv med lite søvn og syke barn. Vi sover godt og har friske barn. Men å bake eller lage karameller, - det har jeg ikke overskudd til...

pedagogisk leder sa...

du må nok holde godklumpe borte fra barnehagen 48 timer etter siste diare bleie, for smitten er der enda. Er for å unngå å smitte alle de andre barna, er derfor det er så vanskelig for barnehagene å få bort dette, da ingen overholder dette. Sto til å med en reportasje i nordlys om dette skrevet av smittevernoverlegen. Ble vel skrevet tidlig dette året, så er ei stund siden men like aktuelt.

by mlekoshi