God Jul alle sammen !

lørdag 25. desember 2010

Håper alle har hatt en helt fortreffelig julaften. Her har vi koset oss med masse god mat, besøk, tv, pakker og avslapping. Nå er det 1. juledag og Frank har laget en stor deilig frokost. Selvfølgelig blir det ikke så masse avslapping med to små, men vi prøver iallefall. Fikk tatt noen bilder i går, men ingen samlede familiebilder, og som vanlig er jeg ikke på noen bilder. Men jeg var her jeg altså ! (lurer på om mine tipp-tipp-oldebarn noengang kommer til å gå gjennom den enorme masse med bilder jeg har og lure på hvem den mystiske tipp-tipp-oldemor som aldri var på noen av bildene var for noen ? Hmm..).


Julaften morgen. Klokken er syv, og vi har allerde vært våken en time i senga. Nå greide ikke ungene å vente lengre - så da var det opp for å kjenne på pakker, åpne adventspakken og lete etter julestrømpen.


I løpet av dagen tok julenissen kontakt på msn for å høre om Hilde hadde vært snill i år, og prate litt med henne. Ja, i disse travle tider er det jo viktig at julenissen har logistikken i orden slik at han slipper bomturer rundtomkring *humre-humre*


Julenissen fikk til og med en sang fra sangfuglen vår - stor suksess !"Finn August" - han foretrakk og "terrorisere" oss med nå-åpner-jeg-pakkene-i fullfart-før-dere-rekker-og-stoppe-meg- leken. Ellers så syns han det var fint å sitte her imellom pakkene med en bil i munnen, søtingen.


Så var det tid for dagens (årets !) høydepunkt. Ungene hadde pyntet seg og var veldig spente.


Hilde har på seg en festdrakt som jeg hadde når jeg var lita - veldig veldig fin - og hun var veldig stolt da hun fikk bruke den. August var upåklagelig antrukket i de små tærne sine, siden han HATER sokker. Det er jo tross alt julaften for ungene..


Frank har ordnet klar middagsbordet med deiiiilig pinnekjøtt - og litt julepølser til ungene. Vi storkoset oss i 45 minutter før det plutselig banket på døra og en halvpanisk tante Kirsti kom løpende inn døra her.


..med en niss på slep. Vi har lurt på hvordan vi skulle gjøre det med nissen i år siden Hilde har blitt så stor og fort vil kjenne igjen alle oss dersom vi hadde kledd oss ut. Så vi "deiligerte" oppgaven til tante og co. Men tante var vell like spektisk til om de ble gjennkjent, og hadde helt tilfeldigvis plukket opp en nisse som gikk ute i gaten i nabolaget. Hun ante ikke hvem av naboene han var, men plukket han opp og kjørte han hjem hit. Og flink var han og !! Ingen maske, så Hilde var overbevist om at dette VIRKELIG var nissen (hørte jeg at hun fortalte far på telefonen etterpå). Veldig bra - og vi fikk oss en god latter resten av kvelden. August var selvsagt vettskremt hele nissen - helt som forventet.


Og nissen fikk igjen en sang fra Hilde. Flinke jenta vårs.


Så pakket vi opp en del av pakkene, og da mest til August siden han var klar for senga. Og jeg ble faktisk overrasket over hvor rolig og glad han ble over alle gavene han fikk. Sto og trippet på en flekk, pratet massemasse og ville leke med alt på engang. Han var ikke klar for senga da han la seg litt over kl åtte, men sovnet etterhvert fort.

Etter det ryddet vi litt, tok frem julekaker og pakket opp resten av pakkene i fred og ro. Vi fikk så masse fine julegaver i år, alle fire. Og er selvsagt så takknemlig ! Hilde var råfornøyd med hele dagen og sa masse ganger at det var den beste dagen i hennes liv.

Hilde er forresten bedre nå. Legen sa at det var to muligheter etter å ha tatt blodprøver, tisset på kopp og undersøkt henne. Endten UVI eller blindtarmen. Men hun var litt i stuss. Hilde har ikke hatt noen særlig ubehag ved tissing, men til tider ganske sterke magesmerter. Hun hadde spor etter urinveisinfeksjon i urinen, men ingen ryggvondt, og vondt når legen trykket på blindtarmen. Så hun valgte å først behandle henne for urinveisinfeksjonen for det var det minst drastiske. Medisinen skulle fungere over natten, hvis ikke så skulle hun innlegges for å sjekke blindtarmen. Så vi krysset fingrene hardt for at det skulle være UVI - og nesten morgen var hun i mye bedre form. Nå er det ikke snakk om at skolen eller SFO kommer seg unnav ansvaret rundt påkledningen av ungen lengre. Nok er nok....
I dag skulle vi egentlig lage ribbe og spise pinnekjøtt fra i går - men ribben luker ikke helt godt (?) og vi lurer på om vi må utsette ribbe til vi får kjøpt en ny. Så da blir det nok bare restene fra i går. Etter det skal vi kanskje en tur på besøk hos tante. Håper alle dere også har en deilig juletid.
2 kommentarer:

Liv-Inger sa...

Hihi, jeg sitter her og ler. Ikke dårlig å bare hente inn en nisse fra gata. Smart triks! Broderen fortalte forresten at han skvatt litt da han var på vei til bilen før han kom hit i går. Han hørte noen som gikk bak han, og da han snudde seg så han rett i fjeset på nissefar! "Jasså, du er ute på ærend" spurte han da. Er jo litt artig da, å se den ene nissen etter den andre sose rundt omkring :-)

Høres ut som en topp julaften! Kos dere videre i jula!

Elise sa...

Nei, ikke sant ? Syns det er litt fantastisk at han stilte opp sånn på direkten - men han ble sikkert helt satt ut :P tihi... ja, ser det levelig for meg.. nisser som løper rundt i gatene her.

Håper dere hadde en fortreffelig aften og at dere får en super jul videre :)

by mlekoshi