Godt nytt år ! Vi ønsker 2011 velkommen !

lørdag 1. januar 2011

Ja, Godt nytt år alle sammen ! Vi krysser fingrene for enda et bra år forran oss - og regner med at 2011 skal bli et spennende år med endringer for familien her i huset. Men de helt store nyttårsforsettene har jeg ikke. Jeg håper at jeg skal greie å trene en del mer da... men skal ikke skrive at jeg skal det. MEN jeg har noen forhåpninger for det nye året. At alle bekymringer om teite ting skal bli blåst bort. At vi kanskje skal få sove litt mer og at det blir litt mindre sykdom. Men vææææær så snill, gi oss litt søvn........ (ikke mye søvn i natt.. og Hilde har i tillegg vært utrolig grinete i to dager nå.).

I går feiret vi nyttårsaften her hjemme med besøket vårt og hadde det kjempekoselig. Frank laget en nydelig deilig kalkun inspirert av Gordon R. Og jeg knipset selvsagt bilder underveis.


Lag klart smørblandingen som skal være under huden på kalkunen. Består av ca. 300 g mykt smør, skallet fra to sitroner og saften fra to sitroner, 3 fed most hvitløk og persille.


Putt en sitron delt i to inn i kalkunen sammen med en løk delt i to og noen laurbærblad.


Putt inne smørblandingen under huden du har løsnet og fordel den under huden først fra den ene enden og så fra den andre enden. Smør så resten av smøret rundt på utsiden av kalkunen.


Stek kalkunen på 220 grader i ca. 10-15 minutter før du tar kalkunen ut. Skru ned ovnen til 180 grader. Fordel så beconskiver på toppen av kalkunen. Dette er for å beskytte kalkunen og for å brukes i sausen etterpå. Bruk kraften fra kalkunen som allerede pipler ut i formen til å ause over hele kalkunen for å unngå at den blir tørr. Dette gjør du hver 30 minutter sånn ca. Kalkunen skal stekes 30 minutter per kg.


Vi har litt forskjellig tilbehør til kalkunen. Kokte svisker, poteter, sauser, grønnsaker og Waldorfsalaten.


Hjemmelaget waldorfsalat er skikkelig nam-nam ! Kan legge ut oppskrifter etterhvert.Nå er kalkunen ferdig og Frank har fjernet bacon. Kalkunen skal hvilke like lenge som den har stekt i ovnen.


Frank laget gooode poteter som har først delte i to, kokte 8 minutter i salt vann før han stekte dem i ovnen med olivenolje i oven i 40 minutter. Her kan du bruke krydder og chilli hvis du ønsker.


I mellomtiden gikk jeg, August og Hilde i fakkeltoget som vi har i området.


Vi er bra mange som går i toget hvert år. En koselig tradisjon... hadde ikke Hilde vært pottesur og grinete...


Tid for saus ! Består av bacon fra kalkunen som er kuttet i mindre biter, kraft fra kalkunen, sitronen og løken som var inni kalkunen, tomater, kylling kraft, rosmarin, walnøtter, salt og pepper...


... og eplecider.


Middagbordet.


Og her er tante Kirsti - ungenes gotante (som egentlig er min tante).


Det ble god mat, GOD kake, litt film, god dyr vin, golf på Wii`en...


junior-scrablle og selvsagt: Raketter. Vi var ikke så heldig med været i år. Og nå er det komplett kaos værkaos utenfor her.. Men før det ble kaos så så prosjekt-snø-borg slik ut:


Nå skal vi spise kalkun-leftovers og dra en liten tur på besøk hos tante Kirsti og co.
by mlekoshi