Pose til mr. ispinne

onsdag 23. februar 2011

For noen dager siden måtte Frank hente en ispinne fra rommet sitt. August hadde da kastet dynen over kanten og kledd av seg pysjen. Det var ganske mange minusgrader ute og kaldt inne - og August var selvsagt ISKALD. Så da måtte jeg fikse noe til han. Har ikke noen konkret mønster - men dette kan kanskje hjelpe noen som er i samme situasjon og trenger et lite spark i riktig retning ?


Jeg plukket opp en Høie fiberdyne på tilbud, men dun hadde vært enda bedre. Først tegnet jeg opp mønster freehand på dynen. Bruk klær til barnet for å finne sånn ca. størrelse på hals, armåpning osv.


Så overlocket for- og bakstykke til posen.


Her ligger begge delene klar til å sys sammen.


Men først må jeg sy i gliderlås på fremstykket.


Klippet opp fremstykket, overlocket rundt og sydde inn gliderlåsen.


Sydde så frem og bakdelen av posen.


Jeg valgte å ikke sy sammen bunnen på posen da jeg var redd for at det skulle bli for klamt og varmt. Bruker derfor knappepressen for å sette på et par knapper i bunnen.
Sydde også innen klaff øverst ved gliderlåsen slik at den ikke skal plage lillegutt når han sover.


Tada ! har ikke brukt posen enda, og den er nok ikke 100 % ferdig. Hvis den blir for varm (har bare brukt helårsdyne) tenker jeg å legge inn et legg i ryggen med et luftig stoff. Her er det bare sikkerhet og fantasien som begrenser.

Hilde er enda ikk helt frisk, og siden de hadde utedag på skolen i dag valgte vi å ta henne med på jobb. Vi har vært så masse borte og det er rimelig krise på jobb, så da valgte vi å teste en dag med snuppa. Gikk av og til greit, og av og til ikke så greit. Men det var iallefall bra at hun ikke var på skolen, for i ettermiddag har hun slitt med smerter i øret hennes igjen. Håper det er bedre til i morgen. Frank skal på jobb igjen, og det passer litt dårlig med sykdom da. Uansett ikke så mye vi kan gjøre. Er det sykdom i hus så er det sykdom i hus. Holder på å sy litt av hvert til butikken og jeg gleder meg til å vise dere ♥2 kommentarer:

Liv-Inger sa...

Du imponerer stadig! Og så får du det til å høres så enkelt ut. At man bare syr litt opp sånn og ned sånn og kaster over litt her og kjører en knapp fast der. Jeg hadde ALDRI klart å sy en sånn pose!

Gleder meg til å se det du lager til butikken :-)

Elise sa...

Takk :) Men det er virkelig ikke så vanskelig. Og det verste som kan skje er at en må bruke litt tid med spretteren forran tv`en :P Er ganske så sikker på at du hadde greid det helt fint !

by mlekoshi