En barriere er brutt !

søndag 8. mai 2011

En barriere er endelig brutt ! Snuppa har lært seg og sykle ! Har såvidt skrevet om det her inne før, men snuppa har altså vært redd for å lære seg å sykle. En dyptliggende og grunnløs redsel. Hun har aldri falt og aldri hatt noen dårlige opplevelser som skulle tilsi at hun skulle være redd, men redd har hun altså vært. Vi kjøpte hennes første tohjuls-sykkel med støttehjul da hun var tre år gammel. Før det var hun en skikkelig racer på trehjulssykkelen. Men den nye sykkelen som hun absolutt ville ha, ville hun såvidt prøve. Og det var ikke snakk om at skulle lære seg og sykle. Så hun vokste fra denne sykkelen rimelig fort. For to år siden kjøpte vi en ny sykkel, og også denne trillet hun en gang rundt i gaten og viste frem, men nektet å sykle. Hver gang vi prøvde å overtale henne så var det resultatløst, og en gang vi dro henne med på en nå-skal-vi-prøve-å-lære-tur kjeftet hun hele veien og satt helt stiv på sykkelen. Flere har prøvd å vise henne og oppmuntre. Vi kjøpte til og med en stang som vi monterte fast i sykkelen for å kunne gjøre henne tryggere, men det hjalp ikke. Det var heller ikke hjulpet at alle vennene hennes kan sykle, eller at de fleste 3-4 åringene i gaten sykler uten støttehjul. Det har nok bare gjort barrieren ende vanskeligere å bryte.

Så i dag pakket vi matpakke og kjørte til en parkeringsplass en lite stykke bort. Og VIPS ! Det tok henne fem minutter før hun syklet i full fart på parkeringsplassen ! Og hun lyste opp som en stor sol og gliste fra øre til øre. Vi er SÅ stolte av henne. Nå vil hun sykle hele tiden, og sier at hun eeeeelsker å sykle. Stor forandring etter bare en lite tur på parkeringsplassen, gitt !

Edit: Skulle jo legge ut en how-to / tutorial, men får ikke tatt bildene i kveld. Beklager så mye ! Det er bare slik det er her i huset for tiden...

2 kommentarer:

Fam sa...

Jippi! :D:D Flinke pia!

maritamt sa...

Hurra! :) Så flink ho er!! :)

by mlekoshi