Atter en helg er over...

søndag 14. august 2011

Jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne sette på pauseknappen når helgen kommer, og da tvinge tide til gå saktere. For det føles virkelig som om vi heller trykker på fast-forward når jobben er over på fredagen. Og vips! så er det plutselig mandagsmorgen igjen - og på tide å kjempe seg ut av senga igjen. Urk !


Helgen har vært kjempefin ! Frank har ikke jobbet ekstra (noe som er himmelsk i seg selv) og vi har hatt veldig fint vær. I dag har Hilde øvd på syklingen igjen (til nye lesere: Hun har slitt en del med å lære seg og sykle. Hun har rett og slett vært redd for sykkelen) og August har fått fart på sparkesykkelen sin.
I ettermiddag fikk vi oss en deilig skogstur i varmen - deilig ! Herlige familien min.

I kveld har både jeg og Frank løpt på tredemøllen, og nå er jeg rimelig sliten. Fy himmel hvor slitsom det er å komme i gang igjen.  Men to the point: Hilde maser veldig masse om å begynne å trene. Hun fikk tydeligvis smaken på det etter MSN 2011 her i sommer. Hun starter snart på svømmingen igjen, skal prøve litt allidrett og kanskje prøve ut langrenn i vinter. Men det hun maser om nå er at hun vil være med meg å trene, og det vil si løpe. Aner ikke hva jeg skal si jeg ? Hun er straks 7 år, men er det da normalt/greit å starte med lett løpetrening ? Må undersøke litt tror jeg.


Her i Tromsø har det allerede begynt å bli litt gule blad på trærne, og jeg har med noen enkle grep gjort stuen litt mer "høstvennlig". Mamma kjøpte lille duk og lys da hun var her sist, så jeg har fortsatt i samme stil og ordnet et par puter og skiftet gardinene vi har hatt i flere år nå. Jeg har hatt litt vegring mot å gjøre noe som helst her oppe. Jeg HATER nemlig gulvet vårt og det begrenser meg ganske masse. Det er ikke min stil nå heller, men det er bedre enn slik det var. Nå er det iallefall litt mer hjemmekoselig. Vet dere... Den dagen jeg endelig får et nytt gulv i stuen her, da skal jeg sprette champagnen. Men akkurat nå er det ganske koselig her.


Jeg skrev jo om at Hilde ville være anderledes og ikke ha så mye Råsa lengre - og det bare fortsetter. I går tok jeg Hilde med meg til byen for å kjøpe litt klær til skolestart, en hårklipp og det årlige penalet til skolen. Hilde fikk jeg også nye fine sko hos tante Kirsti da hun var på overnatting hos henne på fredagen. De var heldigvis ikke helt svarte, men da jeg og Hilde var på shopping ville hun at det meste skulle være sort eller blått. Huh ? Vell.. Se på bildet. Sort, grått og tøft. Og penalet. Det er sort det ! Hehe. Min lille jente som har blitt stor. Satt med klump i halsen da hun var hos frisøren og selv forklarte at hun skulle ha en kort (bob-)frisyre hvor håret fremme skulle være litt lengre. Jøssenavn tenkte jeg, men hun ble veldig fin da ! Nå skal jeg, litt betenkt over hele jenta mi, legge meg i sengen å tenke på alt. God natt !

2 kommentarer:

Maria H sa...

I kjernesunn familie (hvis du får lånt den, kjøpt den, eller fått noen som har den til å kopiere akkurat det kapitlet for deg), så står det en egen liten del om barn og løpstrening. Jeg har den op jobb, og leser den der. Basically så står det at alle barn kan løpe, men først fra skolealder bør de "trenes". Og de begynner med intervalltrening (løpe 1 minutt, gå 1 minutt noe ala det), det skal være lystbetont og den voksne som løper sammen med barnet må følge med å være obs på åndedrett og kroppens bevegelser osv. Interessant kapittel! Selv håper jeg mannen begynner å leketrene med Småen til våren (da er Småen litt over 5).

Elise sa...

Hmm - da bør jeg kanskje se om jeg får lest litt om akkurat det der. Takk for tips Maria ! Tror det kan bli interessant å dra på lett løpetrening sammen med Hilde - unger blir jo plutselig sliten på veien.. og vi skal jo komme oss hjem også :P

by mlekoshi